Канят крал Чарлз на циганска сватба в „Столипиново“

0
Младоженецът от 1998 г. Вълчо сега годява сина си
Младоженецът от 1998 г. Вълчо сега годява сина си

Ако му се идва на крал Чарлз пак на циганска сватба в „Столипиново“, добре дошъл е догодина

Вълчо, на чиято венчавка бе през 1998 г., пак ще облече костюм. Но този път като бащата на младоженеца. Още е сърдит на Чарлз, че навремето едно цвете не донесъл и един лев не дал на младите. Но въпреки това би му стиснал ръката. И този път нищо няма да чака от него, пише "Марица".

"Нашия живот и без Чарлз го оправихме", казва днес Вълчо Атанасов. Току-що е изкарал една нощна смяна с таксито и се прибира да поспи. Още живее на последния етаж в панелка на улица „Крайна“ в махалата. И пак е обхванат от сватбени вълнения, но този път кралски особи от Великобритания не са замесени. Докато на Острова текат последни приготовления за коронацията, Вълчо стяга годеж на сина си Атанас. Музиката ще гръмне в неделя по обяд. Но още в събота, докато тече официалната церемония в Лондон, и „Столипиново“ ще празнува. На 6 май отбелязва Гергьовден, или Едерлез - празник, който се тачи много и от турската, и от ромската общност.

"Ще купим месо, агнешко, марули", прави план Вълчо. Заранта по изгрев, както му е редът, ще иде със семейството на Марица. Да измият лица за здраве и да накъсат зеленина. После веселбата ще продължи на маса у дома. А в неделя ще тръгне наново - този път за годежа на Атанас. Фамилията ще поиграе пред блока, пък ще се метне на колите и ще потегли за Бургас, откъдето е булката. Там е същинската част на тържеството - в ресторант в квартал „Меден рудник“.

Снахата Атче живее с Атанас в дома на Вълчо вече два месеца.

"Мома я взехме, сега трябва да покажем чаршафа пред хората и официално да се скрепи съюзът", казва свекърът. Сватбата най-вероятно ще е догодина, защото е голям масрафът и трябва да се съберат пари. По ромската традиция се празнува 3 дни. Излиза към 40 000 лева, прави груба сметка Вълчо - три рокли за булката, ядене, пиене, ритуал, ресторант, музика… „Не може по-скромно. Трябва да поканя всеки, който е бил на моята сватба - такива са нашите порядки“, казва Вълчо. Обаче е спокоен, че може да си посрещне разходите, щом имат работа с жена си.

Почти 24 години са минали от тяхната сватба по времето на визитата на британския престолонаследник в България. Обаче и днес, щом се отвори дума за Чарлз, в „Столипиново“ се сещат за Вълчо. „Още съм му обиден. Обаче да е жив и здрав с кралството. Ако дойде пак, ще се видим - казва той и добавя. - Ако разчитах на принца, досега нищо нямаше да съм направил.“

Като тегли чертата, вижда, че е успял и без чужда помощ. Вместо с незаконни курсове, сега си вади хляба на светло, като кара законно такси.

"Апартамента си оправих сам, без помощ от държавата", изрежда още Вълчо. Жена му Живка не е спряла да работи през годините. Сега е в сладкарски цех. Отгледали дъщеря си, която се роди година след сватбата. Първо я нарекоха на принцеса Даяна и пратиха писмо със снимка на принц Чарлз, споменавайки, че са притеснени как ще я отгледат в мизерията на „Столипиново“. Като дойде отговор, че Чарлз би искал да помогне, но дарява само на фондации, родителите на столипиновската принцеса Даяна се разсърдиха и я прекръстиха на Евгения. Днес тя е задомена, през август роди трета рожба. И твърди, че може и да не е Даяна, но мъжът ѝ я гледа като принцеса.

"Ето и Атанас е вече пълнолетен. След сватбата с Атче ще хване сериозна работа, да си храни семейството - казва Вълчо. - Какво е напред - Господ знае. Само той да ни помага. Не разчитам вече на никого, освен на жена ми, на сина и на внуците някой ден", обобщава Вълчо.

А иначе, да му е честита кралската корона на Чарлз!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари