Кандидатурата на подуправителя на НЗОК е скарала Петков и Пеевски

0
Срещу този кандидат има съмнения за лобизъм за частни болници, посочи Петков
Срещу този кандидат има съмнения за лобизъм за частни болници, посочи Петков Снимка: БГНЕС

Срещу този кандидат има съмнения за лобизъм за частни болници, посочи Петков

Продължаваме промяната - Демократична България“ (ПП-ДБ) е против кандидатурата на проф. Момчил Мавров за подуправител на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК). Това обяви съпредседателят на парламентарната група на ПП-ДБ Кирил Петков пред журналисти в кулоарите на парламента.

Има доклад на ДАНС в секретно деловодство, който говори срещу този кандидат и има съмнения за лобизъм за частни болници, посочи Петков и добави, че не биха допуснали риск за здравето на българските пациенти и за финансирането на българските болници.

Съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов, посочи, че групата на ПП-ДБ преди две седмици е взела решение, че не може да подкрепи този кандидат. „Това беше комуникирано с нашите колеги от ГЕРБ и ДПС и те, с пълното съзнание за това наше решение, днес с помощта на „Възраждане“ вкарват тази точка в зала. Сега очакваме „Възраждане“, като не участват в гласуването, да направят възможен този избор“, добави той.

Христо Иванов припомни, че преди десет дена е било поставено условие да не се прокарват решения с „Възраждане“ именно от ГЕРБ и ДПС. „Те в момента пред нашите очи ще направят това за човек, за когото имаме съмнение и който очевидно не отговаря на стремежа на такива позиции да се назначават хора с минимален стандарт на несъмнение за корупция и способност да защитават обществения интерес", каза той. Иванов заяви, че ще гласуват против и ако това мине, ще има съответните политически последствия.

Попитан какво са си казали в пленарната зала с председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски, след като на кадрите от живото излъчване на заседанието се видя размяната на реплики между двамата, Кирил Петков отговори: „Аз просто казах, че никога няма да гласувам за някого, в когото не вярвам, за когото има съмнения за лобизъм и когато става дума за здравето, за живота на хората, за болниците, за онкоболните, аз компромис с това няма да направя“.

На въпрос какви грозни думи са се чули, както коментира по-рано днес от трибуната лидерът на БСП Корнелия Нинова, Петков каза, че никога не е бил човек, който разказва частни разговори.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари