Кънчо Стойчев: На вота няма да има масова любов към нов субект, освен ако не участва Лили Иванова

0
Няма нищо по-свято от националния ни интерес
Няма нищо по-свято от националния ни интерес Снимка: БГНЕС

Няма нищо по-свято от националния ни интерес

"На хората им омръзва от избори, но изборите са част от демократичния процес. Не очаквам рекордно ниска избирателна активност на 2 октомври. Ние сме във фаза, в която, ако предположим, че след тези избори скоро пак ще имаме избори, няма да сгрешим",каза пред БНР социологът Кънчо Стойчев, "Галъп интернешънъл".

И допълни, че разделителната линия няма да бъде една.

"Намираме се в ситуация с дълъг цикъл на инфлация с високи стойности. Най-важното е българите да разберат, че няма нищо по-свято от националния ни интерес. Главната промяна ще бъде не в партиите, а в мисленето на хората. Във фокуса на вниманието на тези избори ще бъдат не партиите, а какво мислят хората", коментира социологът.

В предаването "12+3" социологът подчерта, че проблемът на българските партии е манталитетен и липсата на демократичен опит.

"За да се реализира едно мнозинство в парламента, коалиционната форма не е задължителна. Коалицията е брак, докато знаем, че има и съжителство без брак", допълни Стойчев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари