Каналджия „помете“ автомобил на Гранична полиция

0
Каналджията и мигрантите са заловени след гонка край Елхово
Каналджията и мигрантите са заловени след гонка край Елхово Снимка: Гранична полиция

Каналджията и мигрантите са заловени след гонка край Елхово

На 30.10.2023 г. на път I-7/ГКПП „Лесово“ – град Елхово/ граничен полицейски екип забелязал незаконни мигранти в района на отбивката до лозята за село Мелница. Екипът подал сигнал в дежурната част на ГПУ - Елхово и последвал мигрантите. При навлизане по черния път, граничните полицаи видели лек автомобил „Форд Фокус“, който ускорил скоростта и се насочил към служебния автомобил.

Шофьорът - инспектор Димитър Димитров, разузнавач в сектор ОИД в РДГП Елхово, опитал да избегне челния удар и отбил възможно най-вдясно на пътя, така че да не удари циментовите колове на лозовия масив.

Той избегнал катастрофата, но автомобилът с мигрантите ударил служебния автомобил от предната лява врата по цялото протежение до задния ляв калник.

Граничните полицаи последвали с включена звукова и светлинна сигнализация форда с мигрантите, който се насочил към град Елхово. Каналджията не се подчинил на подадените сигнали, като на няколко пъти видимо губил контрол върху управлението на колата и криволичил по платното, застрашавайки останалите автомобили.

За да не създават опасност за движението, граничните полицаи намалили скоростта, следвайки нарушителите от разстояние. Преди хижа „Стария мост“ на ляв остър завой, фордът с мигрантите предприел рисково изпреварване, създавайки пряка опасност за насрещно движещ се товарен автомобил, който успял да отбие най-вдясно на платното за движение. На около 100 метра след отбивката за хижа „Стария мост“ шофьорът на форда загубил контрол върху управлението на колата, напуснал платното за движение, навлязъл в канавката и спрял.

Водачът и мигрантите излезли и побягнали. Инспектор Димитров също излязъл и последвал каналджията. Разпоредил му няколко пъти „Стой, полиция!“ - без резултат. След това го предупредил „Стой, ще стрелям!“, но бягащият отново не се подчинил на полицейското разпореждане. Тогава инспектор Димитров произвел предупредителен изстрел в безопасна посока. Каналджията си спънал, паднал, после пак продължил да бяга, но е настигнат и задържан.

Установено е, че той е 24-годишен сириец със статут на бежанец у нас. Докато са проверявани документите му, сирийският шофьор извадил две банкноти, едната с номинал от 100 евро, а другата с номинал 50 евро и направил опит да подкупи инсп. Димитров.

Сириецът е задържан в ГПУ-Елхово. Задържани са и пътниците в колата му – двама мъже от Египет на 34 и 28 години, без документи за самоличност. След прокурорско постановление за задържане до 72 часа бежанецът каналджия е конвоиран до следствения арест. По случая е образувано досъдебно производство по описа на ГПУ-Елхово за престъпление по чл. 281 от НК.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари