Канадският премиер за първи път използва думата геноцид във връзка с Украйна

2
Досега Джъстин Трюдо отказваше да използва това понятие
Досега Джъстин Трюдо отказваше да използва това понятие Снимка: Ройтерс

Канадският премиер Джъстин Трюдо за първи път използва думата геноцид във връзка с Украйна, като последва примера на американския си колега Джо Байдън, използвал същия термин вчера, предаде Франс прес.

"Може все повече и повече да се говори за геноцид в Украйна", заяви Трюдо пред журналисти днес на въпрос, касаещ именно думите на Байдън от вчера. Досега Трюдо отказваше да използва това понятие, предава БТА.

Същевременно украинският президент Володимир Зеленски каза, че отказът на френския президент Еманюел Макрон да използва думата геноцид във връзка с Украйна, е много обиден, предаде Франс прес.

"Ако са верни, тези думи са много обидни за нас", заяви Зеленски визирайки изказване на Макрон, направено по-рано днес. Зеленски каза това на обща пресконференция с намиращите се в Украйна лидери на Полша, Литва, Латвия и Естония.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари