Кампанията на БЧК в помощ на Украйна вече е събрала близо 2 милиона лева

0
Множество хора са се обадили, за да предложат помощ на бежанците от Украйна
Множество хора са се обадили, за да предложат помощ на бежанците от Украйна Снимка: БГНЕС

Множество хора са се обадили, за да предложат помощ на бежанците от Украйна

25 души са потърсили информация на телефонната линия в помощ на бежанците, която Българския червен кръст, съвместно с Министерството на здравеопазването откри в понеделник.

Доброволци и консултанти на БЧК са помогнали с информация за медицинското и здравно обслужване у нас.

Проблемите на хората, които са имали нужда от хемодиализа, прегледи от специалист, са вече решени, каза за "Хоризонт" Петър Цинцарски от Младежкия червен кръст, един от консултантите на телефонната линия.

Основните въпроси са за медицинска помощ и здравно осигуряване, както и за начините за влизане в България. Множество хора са се обадили, за да предложат помощ на бежанците от Украйна.

В центровете на БЧК, по сметките на организацията, както и със SMS-и продължава кампанията за набиране на дарения. До този момент са събрани над 1 милион и 940 хиляди лева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари