Камиони с торове и слънчогледови семки не могат да минат през Дунав мост

8
Официална забрана за износ няма, но по думите на шофьорите става въпрос за устни разпоредби
Официална забрана за износ няма, но по думите на шофьорите става въпрос за устни разпоредби Видео: Русе Медиа

Шофьори на тежкотоварни камиони, които превозват минерални торове и слънчогледови семки, чакат с часове на граничния пункт Дунав мост при Русе

Те се оплакват, че митничарите не ги пропускат да преминат, като не им дават обяснения, предава Русе Медиа. Официална забрана за износ няма, но по думите на шофьорите става въпрос за устни разпоредби.

Пламен Тодоров е платил такса мост в 12.30 на обяд. Оттогава до вечерта все още чака да продължи пътя си. „Вземаха ни документите, без обяснение. Някой се обадил по телефона, казали камиони с минерални торове и със зърнени култури да ги спират и никой не ни дава информация. На въпроса кога ще се случи нещо, казаха, че никой не може да каже, може и с дни да стоим тук. Ще изчакаме до утре сутринта, ако няма развитие, трябва да заключваме камионите тук, а пък кой ще ни плаща пропуснатите курсове никой не знае“, казва шофьорът.

Ивелин Казанлиев също чака от часове. „Представител на митницата ми каза да си дам ЧМР-то, талоните на камиона и на ремаркето и личната карта. След говорене по телефона около 5 минути дойде друг митничар, каза да го последвам с камиона, оттам дойдох тук на този паркинг“, разказва той.

Колегите му са притеснени, тъй като нарушават графика си. „Стоим и чакаме с часове вече и никой не ни дава информация какво ще се случи, какво ще правим. Ще караме ли, няма ли да караме, ще си разтоварим ли стоките за където сме тръгнали“, казва Галин Казанлиев.

Милен Димитров е натоварен с белен слънчоглед за Германия.“ Ходих преди малко да питам какво става, има ли някакво решение, отговориха ми, че чакат на високо ниво от София да се реши. На този етап нищо конкретно, седим и чакаме. Ние много отдавна си караме слънчоглед, явно е някаква нова заповед от тези дни. То с тази война всяка една секунда и час се променят заповедите, сега за първи път ни спират със слънчоглед“, коментира той.

Засега официален отговор защо не се пропускат камионите през границата от институциите няма.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    3
    Сказуемо
    А теб какво те засяга на каква цена е закупена торта?Търговците са закупили торта на по-ниска цена,а сега продават на по-висока. Вместо да пишеш глупости,защо не инвестираш ти 2 000 000 евро за тази тор? Очевидно знаеш как стоят нещата с търговията на минерални торове и зърнени култури. Камионите чакат на границата,без писмена заповед за това.Така че дали тор слънчогледови семки или нещо друго не е редно това да се случва. Да не говорим,че се нарушават часовете за каране и часовете за разтоварване на стоката.
  • 6
    2
    LYUBEN BLAGOV
    Taka i triabva torovete sa zakupeni ot garcia na 280evro tona v momenta torove niama v balgaria a ida Ima sa na 110 leva 50 kilograma. Taka Che da vra6tat torovete v balgaria. Stiga s tezi sxemi
  • 17
    1
    Провинциалист
    След като има излишъци от слънчоглед и се изнася, защо цената на олиото е 2 пъти по-висока? Спекуланти, правилно ви спират износа.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари