Камион с износени гуми блокира пътя Русе - Бяла

0
Закъсал камион в района на „Мойсеевия баир“ е блокирал достъпа на снегорините
Закъсал камион в района на „Мойсеевия баир“ е блокирал достъпа на снегорините Снимка: Facebook

Закъсал камион в района на „Мойсеевия баир“ е блокирал достъпа на снегорините

За кратко снощи са се образували колони от автомобили в участъците на „Мойсеевия баир“ и при някогашното заведение „Индийската колиба“ на пътя Русе – Бяла.

Причината е била в тежкотоварен камион в района на „Мойсеевия баир“, който е били с износени гуми и поради снега е закъсал. Така е блокирал достъпа на снегорините, но в рамките на по-малко от час ситуацията е била овладяна. Изчакващи автомобили е имало и в двете платна на пътя.

Това стана ясно от проведен разговор между областния управител Анатоли Станев и директора на Областното пътно управление инж. Стамен Савов.

Към момента няма снегонавявания, всички пътища в региона са проходими при зимни условия. Цялата налична специализирана техника е в готовност и при влошаване на метеорологичната обстановка може да се реагира максимално бързо и адекватно. През цялата нощ републиканската пътна мрежа в областта е почиствана и обработвана срещу обледяване от 25 специализирани машини.

Няма данни и за населени места без електрозахранване, вода и телекомуникации.

През следващите 24 часа се очаква леко затопляне, а поривите на вятъра ще бъдат до около 15 км/ч. През нощта и утре сутрин температурата ще падне до около -5°С, като следобед тя ще бъде над 0°С. Комбинацията от тези фактори създава предпоставки за заледяване. Има опасност на места видимостта да бъде намалена. През следващата седмица времето ще се затопли, като във вторник и сряда температурата през деня ще достига 10 градуса над нулата, но от четвъртък предстои леко захлаждане.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари