Камила става кралица

0
Бъкингамският дворец официално разпрати поканите за коронацията на Чарлз
Бъкингамският дворец официално разпрати поканите за коронацията на Чарлз Снимка: HUGO BURNAND / BUCKINGHAM PALACE

Бъкингамският дворец официално разпрати поканите за коронацията на Чарлз

Месец преди коронацията на Чарлз Трети и Камила, Бъкингамският дворец публикува нова снимка на кралската двойка и официално разпрати поканите за историческото събитие.

HUGO BURNAND / BUCKINGHAM PALACE

От текста става ясно, че титлата на Камила вече ще бъде "кралица", а не "кралица консорт" както досега, отбелязва БНТ.

2000 души са поканени да присъстват в Уестминстърското абатство на 6 май. Поканите са отпечатани върху рециклирана хартия и върху тях се виждат изображения на дървета. Не е тайна, че британският крал е запален еколог.

От Бъкингамския дворец допълват, че зелените дървета символизират и "новото начало, което идва с новия монарх". Специална роля в церемонията ще имат 9-годишният принц Джордж, а също и тримата внуци на кралица Камила.

Американският президент Джо Байдън няма да присъства на коронацията. От негово име за Лондон ще отпътува съпругата му Джил. Байдън е разговарял с крал Чарлз по телефона и е изразил желанието си да посети Великобритания в бъдеще.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари