Към село Совата пътува техника за отводняване

1
До полунощ остават в сила предупрежденията за опасно време
До полунощ остават в сила предупрежденията за опасно време Видео: bTV

Бири и градушки удариха Северна България. До полунощ остават в сила предупрежденията за опасно време в Северна България.

Бури и градушки удариха няколко области в страната днес следобед. Най-сериозно са пострадали селата Летница в Ловешко и Горна Вереница в Монтана.

Заради бурята улиците на село Совата, Свищовско, се превърнаха в реки. Към селото пътува техника за отводняване, предава bTV.

Градушката в Монтана и Ловешко нанесе нови сериозни щети върху дребните земеделски производители. Стопаните алармират, че са загубили всичко.

В село Горна Вереница за десетина минути улици и дворове побеляха от ледени топчета с големината на грахово зърно. Стихията утихва за кратко, после започва със същата сила и продължителност.

Валежи и бури са възможни и утре, сочи прогнозата на синоптиците.

До полунощ остават в сила предупрежденията за опасно време в Северна България. Те са валидни за областите Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, В.Търново и Русе.

След полунощ ще спре да вали и облачността ще започне да намалява, така че утре ни очаква доста по-спокойно време.

Към четвъртък – петък обаче отново се очакват интензивни валежи на места и гръмотевични бури. Запазва се традицията да вали на празничния 24 май.

Източник: bTV
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари