Калпав опит за кражба от банкомат

0
Охраната на университета във Варна се сбила с крадците
Охраната на университета във Варна се сбила с крадците Видео: Нова телевизия

Опит за кражба на банкомат в Техническият университет във Варна. Двамата маскирани крадци нахлули в университета малко след полунощ с единствената цел да оберат банкомата. 

Трима мъже от денонощната охрана на учебното заведение се опитали да ги спрат и се сбили. Единият служител отнесъл няколко юмрука, съобщава Нова телевизия.

„Той се е опитал да се сбие с тях, в резултат на което най-много са го малтретирали него”, обясни ректорът на университета инж. Росен Василев.

Маскираните вързали тримата охраните, след се заели да отварят банкомата. Те обаче си тръгнали с празни ръце. Когато се опитали на срежат банкомата с ъглошлайф се задействала алармата и се наложило да избягат.

Крадците опитали да счупят устройството, с което се чекират служителите на университета вероятно заблудени, че там се съхраняват записите от камерите. Но и тук се провалили, защото машината работи. Най-тежко пострадалият охранител е бил прегледан в болница.

 „Има няколко шева. След като е напуснал болницата се е върнал обратно в университета”, обясни ректорът. Полицията е иззела записите от камерите, а извършителите все още се издирват.

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари