Калоян Копчев помогна за заграждането на църквата в Божичен

5
По негова инициатива бяха събрани над 10 000 лева
По негова инициатива бяха събрани над 10 000 лева

Храмът „Свети Иван Рилски“ в Божичен, който е построен през 1910 година, най-после ще има своя ограда.

За това съобщи отец Николай, който служи в църквата, пише Бряг. Жителите на селото ще се съберат в неделя от 10 часа на водосвет за освещаването на така чаканата придобивка.

Когато преди три години пристигнах в Божиченхрамът изглеждаше много плачевно – без ограда и със съборена тоалетна – споделя свещеникът. - Тогава реших, че ще направя всичко възможно, за да възстановя достойнството на православния храм – не може една църква без ограда!

Преди време се реших и се обадих на Калоян Копчев, директор на Районната здравноосигурителна каса в Русе. Обърнах се към него с молба за помощ да ми съдейства да вдигнем оградата. И той веднага се захвана да организира фирми и хора. По негова инициатива бяха събрани над 10 000 лева“, каза отец Николай.

Според Калоян Копчев трудните месеци на пандемията не са затворили добрите сърца на хората. Той успял да привлече към каузата свои приятели, които се включили със средства и изработката на оградата. Особено е благодарен на Веселин Василев и Димитър Димитров от Бяла, както и на фирмата изпълнител. Така заедно осигурили фундамента, бетона, оградата и вратата от ковано желязо.

Отец Николай призова жителите на селото, както и всички, които са гостували в Божичен и обичат живописния район, да се присъединят към водосвета в неделя.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари