Калоян Калчев откри изложба в Народното събрание

0

Експозицията, дело на младия художник, е наречена "Фантазия безкрай"

Изложбата „Фантазия безкрай“ на младия художник Калоян Калчев беше открита в Народното събрание. Организатор на събитието, което се проведе под патронажа на заместник-председателя на Народното събрание Росица Кирова, е Асоциация „Докосни дъгата“. Експозицията е под надслов „За диабета няма граници – за мечтите има простор“ и включва 12 произведения в стил дигитален арт.

"Изкуството дава възможност на въображението да прелети през различни светове и по този начин да общуваме непринудено помежду си", подчерта заместник-председателят на парламента. Росица Кирова отбеляза също, че в представената изложба дигиталният свят е преплетен с мечтите, с надеждата за здраве и по-добър живот. По думите ѝ децата, болни от диабет, трябва да бъдат окрилени и да им се даде възможността да развихрят своята фантазия, защото те са неделима част от българското общество.

Калоян Калчев посочи, че фантастичното и мистичното присъстват във всяка от художествените творби. "Чрез тази изложба искам да покажа, че диабетът не е причина, която може спре да осъществяваме мечтите си", добави той.

Авторът получи като подарък юбилейното издание „140 години Народно събрание на Република България“ с пожелание за успех в преодоляването на всяко житейско предизвикателство.

Със своите благотворителни каузи Асоциация „Докосни дъгата“ осигурява средства и възможности за пълноценен живот на деца и младежи, болни от диабет тип 1. Екипът на организацията подкрепя всички деца, които се нуждаят не само от лекарства, но и от възможността да рисуват, да пеят и да творят с любов, съобщават от НС.

На събитието присъстваха още народни представители, дипломати, общественици и журналисти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари