Калфин размисли за новите автомобили

0
След репортаж за обществена поръчка на социалното министерство за десет лимузини на стойност 720 хиляди лева процедурата беше прекратена
След репортаж за обществена поръчка на социалното министерство за десет лимузини на стойност 720 хиляди лева процедурата беше прекратена

Вицепремиерът и социален министър Ивайло Калфин спря поръчка в своето ведомство за нови автомобили.

След репортаж за обществена поръчка на социалното министерство за десет лимузини на стойност 720 хиляди лева процедурата беше прекратена.

Автомобилите са били предназначени за служителите на министерството. Късно снощи от ведомството са съобщили, че в обявлението за поръчката присъстват недопустими условия - например такива за цвят на колата и за задвижване на колелата.

Поради тази причина вицепремиерът е взел решението процедурата да бъде прекратена, съобщава Нова телевизия.

"Във връзка с излъчен по Нова телевизия репортаж за обществена поръчка за закупуване на автомобили, бихме искали да ви уведомим, че още в понеделник процедурата беше прекратена по разпореждане на министъра", съобщиха от министерството.

Повереното на Калфин ведомство гарантира, че вече са взети мерки подобни пропуски в условията за обществени поръчки да не се допускат отново.

Новите возила трябваше да заменят онези, които министерството закупи през 2009 година. На високите изисквания, поставени в отменената вече поръчка, отговарят само два модела от един и същи производител.

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари