Какво време ни очаква до края на месеца?

0
До края на май се очаква на места в страната да има градушки
До края на май се очаква на места в страната да има градушки

До края на май се очаква на места в страната да има градушки и заради опасността от тях всички трябва да следят краткосрочните метеорологични прогнози и прогнозите за опасни метеорологични явления. 

Това коментира пред "Дарик" Красимир Стоев, синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология при БАН, изготвящ и месечните прогнози за времето на НИМХ-БАН.

„Очакванията за второто и третото десетдневие на май у нас са времето да е по-динамично, като на отделни места ще има и градушки", добави Стоев.

Той поясни, че отсега не може да се каже за повече от три дни напред къде има вероятност в страната да има градушки.

"Мога да кажа, че градушки ще има в сряда, в четвъртък, като процесът започва още вечерта в сряда. В четвъртък ще има пак гръмотевични бури, на места - с градушки", прогнозира Красимир Стоев.

Градушките се наблюдават най-често в пролетно-летния сезон. Те се образуват само от един вид облаци, купесто-дъждовни, обикновено във фронта на буреносната облачна система, обясни метеорологът.

Следващата седмица, след вторник, времето ще се стабилизира. Очаква се да намалеят и количествата валежи. Температурите ще останат без промяна и ще са в интервал 20-25 градуса. 

Източник: DarikNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари