Какво ще стане, ако сложите ябълка в кутията за хляб

2
Има много хитрини за съхранение на хляб и е добре човек да знае поне няколко от тях
Има много хитрини за съхранение на хляб и е добре човек да знае поне няколко от тях Снимка: plato.bg

Най-традиционната храна у нас е хлябът. Това е универсалният хранителен продукт, който не само засища, но и укрепва тялото, храни го, поддържа растежа, регулира чревния тракт, поддържа живота

И това е неоспорим факт, отнасящ се за всеки народ, независимо от особеностите на националната му кухня, пише Gotvach.bg

Хлябът има различен вид и особености при приготовлението му, но като цяло тази храна е еднаква в същността си, тъй като съставките в нея са идентични. Независимо как е приготвен и как изглежда, хубавият хляб е полезен и необходим. Той е не само насъщна храна, но и повод да се достави удоволствие на сетивата при консумацията му.

Условие за това обаче е съхранението на хляба, което трябва да бъде такова, че да го запази свеж, ухаещ на прясна и добре пазена храна. За целта е необходимо хлябът да има достъп до въздух. Затварянето му в полиетиленов плик не е най-доброто решение за съхранението му.

Когато хлябът е лишен от достъп на въздух, влагата остава в него, запарва се и тестеният продукт става много благодатна среда да развитие на плесени и мухъл.

Как да запазим мек и свеж хляб за по-дълго време?

Има много хитрини за съхранение на хляб и е добре човек да знае поне няколко от тях.

За да остане мек и пресен за по-дълго, до хляба трябва да се сложи парче ябълка, разрязан картоф или малко готварска сол. Как действат тези хранителни продукти и подправки на хляба?

Ябълката и картофът съдържат влага. Когато се разрежат, те започват да изсъхват. При този процес естествената им влага се изпарява от тях и се предава на хляба заедно с ароматите им. Хляб с дъх на ябълка е интересна идея не само за любителите на ароматния плод.

Трапезната сол пък е силен абсорбиращ агент. Тя отнема излишната влага и убива микробите в кухнята. Затова се препоръчва да се ръси сол в това помещение, подложено на действието на влагата, миризмите и вредните вещества, които се отделят в процеса на готвене.

Този лесен и хитър начин за запазване на хляба е напълно приложим и за други тестени изделия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата среща с ново гадже е като събеседване за работа. Всички крият предишният си опит, а някои дори, не са напуснали старата си работа.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари