Какво ще е времето до края на май и началото на юни

0
В първите дни на юни Балканите ще попаднат под влиянието на циклон от Средиземноморието, с който предстоят поредица дни с валежи с гръмотевици
В първите дни на юни Балканите ще попаднат под влиянието на циклон от Средиземноморието, с който предстоят поредица дни с валежи с гръмотевици Видео: NOVA

В понеделник облачността над страната ще е слаба

Последната седмица на май започва без валежи и високи температури. В понеделник облачността над страната ще е слаба, а температурите следобед ще се колебаят между 28 и 33 градуса. Във вторник облаците ще са повече, информира NOVA. Термометрите в топлата част на денонощието ще показват почти същите стойности, но на изолирани места в Западна и Централна България ще превали слабо.

От сряда до петък Балканите ще бъдат в далечната периферия на атлантически циклон и неговия студен фронт. Ще има условия за пролетни бури с резки пориви на вятъра, краткотрайни валежи и гръмотевици с риск от градушки. Процесите ще са по-изявени в сряда и четвъртък в западните и централните райони на страната, а в петък и около Черноморието.

През почивните дни облачността ще е динамична, вероятността от превалявания – минимална, но дневните температури чувствително ще паднат до 20 - 25 градуса. 

В първите дни на юни Балканите ще попаднат под влиянието на циклон от Средиземноморието, с който предстоят поредица дни с валежи с гръмотевици. Ще се повиши рискът от падане на градушки. Периодът с нестабилно време ще обхване по-голямата част от първото десетдневие на юни. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари