Какво се случва с ядрените централи след земетресението в Япония

0
Земетресение с приблизителен магнитуд 7,6 и множество вторични трусове разтърсиха префектура Ишикава
Земетресение с приблизителен магнитуд 7,6 и множество вторични трусове разтърсиха префектура Ишикава Видео: bTV

Япония вече има лош опит със земетресенията след като на 11 март 2011 година бе разтърсена от най-голямото бедствие в историята си

Земетресение с приблизителен магнитуд 7,6 и множество вторични трусове разтърсиха префектура Ишикава по-рано през деня.

Япония вече има лош опит след като на 11 март 2011 година бе разтърсена от най-голямото бедствие в историята си - земетресение с магнитуд от 9,0 по скалата Рихтер, цунами и ядрена катастрофа във "Фукушима".

При трусовете и последвалото цунами днес няма признаци за проблеми в атомните електроцентрали във Фукуи след земетресението, съобщава Japan Times, предаде bTV.

Главният секретар на кабинета Йошимаса Хаяши каза, че няма аномалии в атомната електроцентрала „Шика“ на Hokuriku Electric Power в префектура Ишикава на извънредна пресконференция.

Според Агенцията за ядрено регулиране също няма признаци на проблеми в ядрените централи „Ои“, „Михама“ и „Такахама“ на Kansai Electric Power в префектура Фукуи, както и в атомната електроцентрала „Кашивазаки-Карива“ на Tokyo Electric Power Company Holdings.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари