Какво се случва с тялото ви, когато добавите сода за хляб в кафето

7
Не прекалявайте, една щипка е достатъчна
Не прекалявайте, една щипка е достатъчна

Сигурно сте чували, че кафето е с висока киселинност. Това обаче съвсем не означава, че трябва да се откажете от навика си да пиете кофеиновата напитка. Има начин да неутрализирате неговото pH и той е чрез содата за хляб, която да добавите към него.

Какви са полезните действия на содата за хляб в кафето:

• Содата за хляб противодейства на киселинния рефлукс

Няма значение дали консумирате кафе с кофеин или без кофеин, то и в двата случая напитката спомага за изостряне на гастроезофагеалния рефлукс. Само една малка щипка сода за хляб е напълно достатъчна, за да неутрализира този киселинен рефлукс, споделя Actualno.com.

• Облекчава пристъпите на подагра

Това е форма на възпалителен артрит. При някои хора се наблюдават наистина високи нива на киселинност в кръвта. Именно тази киселинност е в състояние да причини нетърпими болки, оттичане, възпаление или зачервяване.

• Помага на хора, които страдат от язва

Ако не искате да се отказвате от любимия си сутрешен ритуал, то само една малка лъжичка сода за хляб е достатъчна, за да бъде пиенето на кафе поносимо и да не усещате дискомфорт.

В никакъв случай обаче не бива да прекалявате с количеството сода за хляб, което добавяте към кафето си. Само една щипка е напълно достатъчна. Ако прекалите с тази съставка, възможно е да промените добре познатия вкус на горчивата напитка и да я превърнете в пенеста течност. Слагайте по щипка сода за хляб и се наслаждавайте на кафето си всеки ден, без то да ви причинява дискомфорт.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Вратата, на кабинета на шефа на ДАНС се отваря рязко. Шефа подскача, като вижда страхотна мадама да влиза.
- Коя сте вие?
- Агент!
- ЦРУ, Мосад?
- Орифлейм…

Харесай Дунавмост във Фейсбук