Какво се случи в дискотека "Соло" и как убиецът изчезна преди повече от 10 години

1
Заклах трима! Карай бързо!, казал на таксиметровия шофьор Илиян Тодоров - син на бивш общински съветник от БСП в Перник
Заклах трима! Карай бързо!, казал на таксиметровия шофьор Илиян Тодоров - син на бивш общински съветник от БСП в Перник Снимка: 24 часа / Архив

Заклах трима! Карай бързо!, казал на таксиметровия шофьор Илиян Тодоров - син на бивш общински съветник от БСП в Перник

“Заклах трима! Карай бързо!”, казал на шофьора на такси тогава все още неизвестният касапин, който уби двама младежи и рани тежко трети пред заведение в центъра на София. Кървавото нападение бе извършено на Велика събота пред клуб “Соло” до Съдебната, разказва 24 ЧАСА.

На 18 април 2009 година, четири часа след полунощ в самия център на София, 21-годишният национален вратар по хокей Кирил Въжаров и 24-годишният му приятел Васил Александров са убити с нож. Още едно момче е прободено, но оцелява. Спортистът и компания празнували рождения ден на Васил.

Цяла вечер се забавлявали в клуб “Соло”, където не е имало никакви спречквания между клиенти.

“Всичко беше страхотно, дори не сме пили много алкохол, повече танцувахме и затова останахме до толкова късно”, разказва момиче от компанията.

Около 4:00 часа Въжаров, Александров, две момичета и още едно момче излезли на ъгъла на улица “Позитано” и булевард “Витоша”, за да спрат такси. Момчетата стояли на бордюра, когато с бърза крачка към тях се насочил мъж с нож в ръка.

“Наръга ги тримата, бързо се качи в такси и избяга”, разказва свидетелка пред полицията. Най-тежко бил ранен Кирил Въжаров, който успял само да каже: “Нещо ме убоде, май ме наръгаха!” После хокеистът се свлякъл и за секунди издъхнал.

Момичетата, които станали свидетели на жестокото клане, се развикали за помощ и се обадили на полицията. В това време другите две ранени момчета се превивали от болка и започнали да губят много кръв. След минути били качени на линейка, но по пътя починал и рожденикът Васил Александров.

Третото пострадало момче било настанено във Военна болница. Предполагаемият убиец успял да избяга с такси. Камери заснели как мъж с бяла риза държи предмет в ръката си и го насочва към издъхналите младежи.

За последно убиецът от "Соло" се появи във видеообръщение

Ако има дело, което да се е превърнало в емблема на пробитата съдебна ни система, то безспорно е за двойното убийство пред дискотека “Соло”. Вече почти 9 години от осъдения на доживотен затвор Илиян Тодоров няма и следа.

Той се предава два дни след смъртта на Кирил Въжаров и Васил Александров - на 20 април 2009 година, но е с променена външност - изрусен и с изрязани до кръв нокти на ръцете. Младежът е син на бивш общински съветник от БСП в Перник.

Илиян е арестуван, обвинен, а по-късно и изправен пред Софийския градски съд. На 9 декември 2011 година, дни преди 25-ия си рожден ден, обаче получава неочакван подарък. Съдия Румяна Ченалова и председателстваният от нея съдебен състав го оправдават за двете убийства. Той излиза на свобода.

През декември 2013 година Върховният касационен съд го осъжда на доживотна присъда. От Илиян обаче няма и следа. Никой не знае кога точно е напуснал страната. На 11 декември 2013 година следва нов шамар за съдебната система. Във видеообръщение той твърди, че е невинен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    2
    ИВАН ЧАЛЪКОВ
    СЪДЪТ, ПРОКУРАТУРАТА И ПОЛИЦИЯТА СА ПРЕСТЪПНИ! ЦИНИЗЪМ Е ДА НИ ВМЕНЯВАТ ДОВЕРИЕ В ТЯХ!
  • 13
    1
    daskal
    Някаква пълна лудост! Единият съдия го оправдава, а другият го осъжда до живот. А момчето просто изчезва, сякаш е заклало три пилета. Какви са тези следователи, криминалисти, експерти, юристи?!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари