Какво съдържа пилешкото месо?

2
Изследвания, направени на пазара на всички фирми показват, че няма нито едно пиле, което да няма в себе си хормони, солен разтвор или пък вода
Изследвания, направени на пазара на всички фирми показват, че няма нито едно пиле, което да няма в себе си хормони, солен разтвор или пък вода

На разходка из голям хранителен магазин – стигаме до месото и по-конкретно пилешкото месо

 Какво има на стелажите – огромни пилета с прекрасно оформени бутчета, лъскава кожа. Да се чуди човек какво да си купи – кое от гигантските пилета да избере. Дали средното на големина или онова в другия край на стелажа, което е толкова голямо, че накланя всички останали меса на рафта?

Изберете онова, което е гледано на село и за което знаете как е хранено и отглеждано или поне сте сигурни, че в него няма никакви допълнителни „екстри”. В пилетата се добавят разтвори, за които се твърди че са много близки до животинските, съветва Gotvach.bg.

Специалисти казват, че единственото, на което вреди този разтвор е на джоба ни. Купуваме си пиле, което е голямо само на пръв поглед, в него има около 40 % от тези разтвори.

Някои производители добавят към пилешкото месо солен разтвор, който сам по себе си не е вреден, но е задължително на опаковката да има надпис, че това е местна заготовка.

Друг начин да купуваме по-малко за повече е заради съдържанието на вода в пернатите. Има допустима граница и тя е около 3 %, но има производители, които си позволяват да слагат повече вода, което на практика означава, че ни лъжат в цената.

Щприцоването на разтворите в пилето се правят не само, за да се покачи цената – тези разтвори увеличават и срока на годност, както и крехкостта на месото. С цел увеличаване на грамажа и на годността, в пилетата също се вкарват саламури от фосфати, цитрати, ксантан, гума-гуар и други – допустимата доза на тези вещества често пъти е превишавана, а те вредят на нашите бъбреци и черен дроб.

Друго, с което се инжектират пилетата – хормони за бърз растеж. Изследвания, направени на пазара на всички фирми показват, че няма нито едно пиле, което да няма в себе си хормони, солен разтвор или пък вода.

Най-много хормони има в пилешките бутчета и по-конкретно в левите, тъй като точно там се инжектират. Специалисти твърдят, че това са женски хормони.

Антибиотиците, които се вкарват в пернатите също не са за пренебрегване, както и онова с което се хранят. Не на последно място, трябва да се обърне внимание и на липсата на движение – обикновено се отглеждат много пилета в малки пространства.

Става дума за липса на движение, еднообразна храна, различни вещества, които се вкарват в организма им – в последствие и в нашия. Всички тези вещества, които се съдържат в пилешкото месо успяват на накарат малкото пиленце да порасне в дебел бройлер за не повече от 40 дена.

Ако вече сте си закупили прясно пилешко от магазина, можем да ви препоръчаме да си направите вкусна пилешка супа, пилешка яхния, пилешки крокети или защо не класическото пиле с картофи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари