Какво са намислили ГЕРБ за Южния парк, че искат тези територии да останат частни?

0
Ние искаме да пазим обществения интерес, защо ГЕРБ не искат?, пита кметът на София
Ние искаме да пазим обществения интерес, защо ГЕРБ не искат?, пита кметът на София Снимка: Васил Терзиев / Facebook

Ние искаме да пазим обществения интерес, защо ГЕРБ не искат?, пита кметът на София

В публикация в социалните мрежи кметът на София Васил Терзиев отхвърли обвиненията на ГЕРБ за "далавера" около внесен доклад в СОС за отчуждаване на имоти в различни части на града, включително Южния парк.

Терзиев припомня, че ГЕРБ не са предприели реални действия за отчуждаване на имоти в Южния парк в продължение на 15 години, докато са били на власт. Мораториумът за строеж върху територии, които Общината имаше интерес да придобие за обществено ползване, е изтекъл.

Докладът и програмата за управление на общинската собственост са изцяло по предложения на районните кметове, подчертава Терзиев. Тази година приоритетни са територии за отчуждаване, които попадат в паркове, както и такива за детски градини и улици.

Терзиев заявява, че ГЕРБ са били наясно с всички детайли по доклада, тъй като са участвали във всички комисии.

Кметът на София категорично отрича да има план за застрояване или заграждане на Южния парк.

Терзиев се ангажира да пази зелените площи в София. Поради наследството от управлението на ГЕРБ, не е възможно да бъдат закупени всички имоти с бюджет за една година.

Внесеният доклад е рамка за намерение, а всяка сделка за покупка, продажба или друг вид разпореждане с общинска собственост се разглежда в комисиите и се гласува в СОС.

Терзиев призовава ГЕРБ да обяснят:

  • Защо не са предприели действия за отчуждаване на имоти и изкупуване на терени за обществени паркове повече от десетилетие?
  • Какво са намислили за Южния парк и искат тези територии да останат частни, а не общински?
  • Чии интереси пази Георги Георгиев и какво иска да прави той в Южния парк?
  • Защо иска някой да управлява частни имоти, вместо общински?

Терзиев завършва публикацията си с въпроса: Ние искаме да пазим обществения интерес, защо ГЕРБ не искат?

В заключение, Терзиев обвинява ГЕРБ в липса на действия за Южния парк и в опит да отклонят вниманието от това: "Само едно не знам дали ГЕРБ разбират. Ще дойде момент, в който ще трябва да кажат нещо наистина важно, но от толкова разпространени неистини и внушения, дали ще има кой да ги чуе? А някой да повярва?"

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари