Какво правят хората, които никога не дебелеят?

1
Те винаги напускат масата леко недоволни
Те винаги напускат масата леко недоволни

За щастие диетолозите са открили тайните на хората, които не дебелеят и винаги се радват на стройна фигура

Разберете какво правят, какво избягват, какво избират. И най-вече - как можете да приложите техните трикове. Това са тайните на оформените жени, пише Actualno.com

Те винаги напускат масата леко недоволни

Учените предложиха нивото на ситост да се оценява по скала от 1 до 10 (където 1 означава "много гладен", а 10 означава "преял"). Оказва се, че слабите хора спират да ядат, когато апетитът им е задоволен на ниво около 6 или 7. Накратко, те винаги стават от масата, чувствайки се малко неудовлетворени. Повечето от нас, от друга страна, постигат ниво между 8 и 10 след хранене.

Те разбират, че лекият глад не е страшен

Повечето хора с наднормено тегло са склонни да гледат на глада като на болест, която трябва да бъде „излекувана“ възможно най-скоро. Ако се страхувате от глада, ще преядете, за да го избегнете. Хората, които нямат проблеми с наднорменото тегло, третират глада като естествено състояние, което идва и си отива. И в никакъв случай не посягат веднага към сандвичите, щом почувстват лек глад.

Те са активни хора

Резултатите от изследването не оставят място за съмнение: хората със страхотна форма на тялото се движат средно с 2,5 часа повече всеки ден от хората с наднормено тегло. Наистина е много! Подражавайки им, бихте могли да свалите около 16 кг за една година (което е над 1 кг на месец).

Те не лекуват мъките с храна

Това не означава, че слабите жени са „свръхчовеци“, имунизирани срещу притесненията и свързаното с тях изкушение да търсят утеха в деликатеси. Те просто осъзнават, че посягат към сладолед или шоколад в момент на слабост и могат да го приберат обратно в хладилника.

Избират зеленчуци и плодове пред мазнините

Изследванията показват, че слабите хора ядат една порция плодове повече всеки ден от тези с наднормено тегло. Благодарение на това те осигуряват на тялото повече фибри, което помага за поддържане на здравословно тегло и предотвратява натрупването на мастна тъкан по корема. Вместо това те ядат по-малко мазнини.

ВАЖНО! Не всички диети са здравословни и безопасни за нашето тяло. Препоръчително е да се консултирате с Вашия лекар преди да започнете каквато и да е диета, дори ако нямате никакви здравословни проблеми. Когато избирате диета, никога не следвайте актуалната мода. Не забравяйте, че някои диети, например със силно ограничаващи калории или монодиети, могат да бъдат опустошителни за тялото, да носят риск от хранителни разстройства и също така могат да повишат апетита, допринасяйки за бързо връщане към предишното тегло.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Мургун
    Пълни глупости!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари