Какво прави украински товарен самолет няколко дни на Летище София?

0
Няма официална информация какво превозва огромният самолет
Няма официална информация какво превозва огромният самолет Снимка: bTV

От няколко дни на Летище София се намира един от най-големите товарни самолети в света - АН-124

Машината е съветско производство на украинската компания „Антонов“. Това е държавна компания за транспорт на свръхтежки товари или военна техника, предаде bTV

Самолетът е с внушителни размери - отстъпва единствено на най-големия товарен самолет в света - АН-225 Мрия, който бе разрушен при боевете край Киев.

Украинския АН-124 каца у нас в неделя. А този вторник преди обед, машината продължаваше да стои на перона на столичното летище. Товарният самолет идва от полския град Жешов, близо до украинската граница.

Анализът на главния редактор на международния сайт за разследваща журналистика „Белингкет“ Христо Грозев показва, че напоследък самолетът често пътува по направлението Полша - България.

Не можем да знаем точно какво прави, но анализът показва, че от 21 април насам, той е направил поне шест полета. Логичното обяснение е потвърждение на тези информации, които постъпват от различни източници, че България все пак зад кулисите от поне седмица-две прави доставки на оръжие“, казва Грозев.

По думите му действията на правителството ни могат да имат само вътрешнополитическо обяснение.

„Външнополитически е абсурдно в случая. Няма начин руснаците да не знаят, че България дава оръжие по този заобиколен начин. Това лъкатушене не води до смекчаване на отношенията ни с Русия. От тях няма това как да се скрие“, смята Грозев. 

Каква е целта на пътуването на украинския АН-124 до София и какъв товар е превозвал или ще превозва от нашата страна, на този етап не получаваме официален отговор от правителството.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    тоди
    Подобен самолет пътува всяка вечер от Бургас за Жешов
  • 6
    1
    Нели КОЛЕВА
    Нима има хора в България,които не са разбрали защо стои и чака АН-124 ?Дестинацията не се крие - лети Полша/гр.Жешов/ - България.Какъв ли "хуманитарен товар" може да превозва?К.Нинова ,обикновено много приказлива,сега мълчи.Досега снабдяваха У. през Полша,след посещението в същата държава /У./,просто ще го правят явно.Въртят,сучат,но явно има някакво съгласие,за което ще бъдем уведомени след ''великото посещение"-някои искат да видят какво е войната лично и после да разказват напоително по медиите.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари