Какво печели Русе от граничния пункт "Дунав мост“?

8
Печалбата за русенци е задръствания, замърсявания, лоши пътища, конфликти и катастрофи
Печалбата за русенци е задръствания, замърсявания, лоши пътища, конфликти и катастрофи Снимка: Facebook

Печалбата за русенци е задръствания, замърсявания, лоши пътища, конфликти и катастрофи

Километрични опашки от тирове към Дунав мост в Русе направиха живота на русенци невъзможен. По този повод от вчера са разпоредени специални мерки за ограничение и координиране на движението. Кметът Пенчо Милков поиска намесата на държавата, а днес на заседанието на Министерския съвет е станало дума за това, че три ресорни министерства ще се включат в организацията на движението.

10 километра опашка от тирове в две колони по булевард "България“ пречи на нормалния трафик в града. Хора не могат да си стигнат до населените места, други да отидат на работа, а фирмите губят пари от това, че се възпрепятства тяхната нормална работа.

Само през миналата година по данни на Агенция "Митници“ от граничния пункт "Дунав мост“ в държавната хазна са влезли 37 и половина милиона лева от автомобилите, влезли в родината ни. Това нарежда този вход към България на първо място по приходи, а тази година сумата ще е поне двойна, ако се съди по броя на обработените камиони, съобщи БНР.

Какво печели Русе от това, че е на стратегическо място?

Печелил е пари по римско и средновековно време, та дори и през османско, сега обаче печалбата е друга – задръствания, замърсявания, лоши пътища, конфликти, нищо хубаво.

"Вече съм отчаян. За работа съм тръгнал, трябваше да съм там вече. Няма обяснение защо такива задръствания се получават. За ненормалните неща няма обяснение" - коментира възмутен гражданин на Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    13
    Истината
    Проблема са рушветите от Румънската страна когато шофьора не иска да дава пари на граничните полицаи и подпира опашката вземат от абсолютно всеки камион и това бави проверката.
  • 2
    12
    софия
    На който не му харесва в Русе да си ходи . Никой насила не държи в Русе никого. Напускайте София и бягайте в Русе. В София не става за живеене. София се препълни със всякакви . В София стана невъзможно да се живее нормално. Напускайте София и се заселвайте в Русе, най хубавия и най богатия град на Дунава , перлата на Европа.
  • 1
    11
    русе
    Бягайте от Русе, тук не става за живеене, ако имате опция дори от страната бягайте, тук оправия няма, няма и да има. Проблема с Дунав мост не е нов, защо толкова години тази мъка не е ясно. Граничен град сме, а градът умира, загинали сме тотално и то много отдавна. Може би достатъчно не е опустял Русе за да се решат част от проблемите.
  • 1
    10
    русе
    Страхотнво заглавие, с две изречения цялата истина е казана.
  • 3
    9
    nqkoi
    и тонове боклуци след тировете
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари