Какво очаква ЕК от българската оръжейна индустрия?

1
Аз винаги си задавам въпроса защо държим в тия складове толкова много оръжие, когато гледам, че сме заобиколени само от съюзници и никак не сме заплашени, каза Асен Агов
Аз винаги си задавам въпроса защо държим в тия складове толкова много оръжие, когато гледам, че сме заобиколени само от съюзници и никак не сме заплашени, каза Асен Агов

Аз винаги си задавам въпроса защо държим в тия складове толкова много оръжие, когато гледам, че сме заобиколени само от съюзници и никак не сме заплашени, каза Асен Агов

Може ли България да увеличи производството си на оръжия и военна екипировка, за да запасява ЕС и НАТО – това провери при посещение у нас европейският комисар по вътрешния пазар Тиери Бретон, предаде bTV. Журналистите Асен Агов и Петър Карабоев коментираха посещението у нас на Тиери Бретон.

Той се срещна с военния ни министър Димитър Стоянов, вицепремиера по икономиката Христо Алексиев и представители на военната индустрия. Бретон се срещна лично и с ръководството на двете фирми за производство на отбранителна техника в Сопот.

Европейският съюз разработва схема за по-голямо производството на оръжия и боеприпаси, които да подкрепят украинската армия. Планът предвижда европейска помощ под формата на „незабавно предоставяне на боеприпаси от наличните национални запаси“ от 11 държави членки.

Българският военен министър обяви вчера, че към този момент не можем да предоставим допълнително въоръжение за Украйна.

"Аз винаги си задавам въпроса защо държим в тия складове толкова много оръжие, когато гледам, че сме заобиколени само от съюзници и никак не сме заплашени", каза Асен Агов. "Както в Европа си помагахме при ваксинирането срещу Ковид, така трябва да помагаме сега на Украйна, защото това е в наш интерес", разясни Агов новия подход на ЕС към войната.

Междувременно се стигна до ново напрежение между САЩ и Русия след сблъсъка на американски дрон за наблюдение с руски самолети Су-27. Русия разглежда инцидента над Черно море като провокация, Белият дом и Пентагонът осъдиха случилото се.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    6
    ЕбСиМа
    Шарани. Няма българска военна индустрия. Всичко отдавна е приватизирано. Печелят шепа олигарси. А мишените сме ние. Работниците в тези предприятия.
  • 0
    5
    русенец
    Словакия ще даде 10 от 11-те си самолети МиГ-29 На Украйна, а в замяна ще получи пари и техника на стойност 900 милиона Евро... нямам нищо против да дадем почти цялата си военна остаряла техника, в замяна на нова + пари. Нашите ракети С-300 са от най-старата модификация от 1968 г., а оня ден тия ракети има клипове как дефектират и падат над руския град Белгород скоро след изстрелването си. Отделно Украйна няколко пъти удря с дронове летище Енгелс дълбоко в Русия, щото ПВО-то им не е на ниво. Израел редовно удря цели в Сирия, където пък уж има модерна руска С-400. Най-новата Немска система Iris-T има към 100 % успеваемост. Преди години имаше взрив в Чешки военен склад и загинаха 2ма човека, доказан атентат на руски агенти от ГРУ. В България от 15 години всяка година има подобни взривове с мн загинали, дали всички са случайни... Ако България прати самолет над международно небе в Черно море и руснаците го свалят пак ли ще им лижете ботушите?
  • -4
    4
    чистка
    След неизбежния разпад на империята на злото ще се наложи много сериозна чистка и препрограмиране на манталитета на ганя. Ганя е готов да даде жена си за забавление на ватенките само за да демонстрира преданост към Путлер.
  • 1
    3
    wtf
    Кой вижда проблем в това България да развива военната си индустрия когато на 300км от нас се води война? Че това е най-логичното действие в тази ситуация бе, както и да го погледнеш. Легитимни цели били. Ами то България има доста военни заводи с повече от 100 годишна история, викате да ги махаме, че да не сме легитимна цел ли? Много продажници има в нашата държава, МНОГО!
  • 0
    2
    Spermaman
    Робите в колонията трябва да бачкат, да правят опасните неща: снаряди, мини, патрони. А изгейчените ще правят самолетчета, танкчета, ракетки, все по меката част. Бачкайте роби!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари