Какво не бива да слагаме в съдомиялната?

6
Има съдове и прибори, които е нужно да се измиват на ръка
Има съдове и прибори, които е нужно да се измиват на ръка

Има съдове и прибори, които е нужно да се измиват на ръка

Миялната машина е чудесен начин да се спести време и усилия за миене на съдове и кухненски пособия. Въпреки това, има някои артикули, които не трябва да се мият в миялната машина, тъй като това може да ги повреди.

Ето някои от тях:

  • Прибори и съдове от дърво

Дървените съдове и прибори са крехки и податливи на увреждане от вода с висока температура. Силната струя и високите температури в миялната машина могат да направят дървените съдове и прибори чупливи, да ги деформират или да причинят напукване.

  • Съдове от кристал

Кристалните съдове са също толкова крехки, колкото и дървените. Те могат да се надраскат или да се разчупят от силната струя в миялната машина.

  • Кухненски ножове

Кухненските ножове с остриета могат да бъдат затъпени или повредени от силната струя, влагата и агресивните препарати за миене в миялната машина.

  • Съдове от чугун

Чугунните съдове са издръжливи, но честото миене в миялната машина може да увреди повърхността им. Силната струя и високите температури могат да разширят микроскопичните пори в метала и да направят съдовете по-податливи на корозия.

  • Съдове с двойни дъна, пластмасови орнаменти, разкачващи се елементи

Съдовете с двойни дъна, пластмасови орнаменти и разкачващи се елементи са трудни за почистване в миялната машина. Между отделните елементи се задържат остатъци от храна, мръсотия и препарат за миене, които могат да станат дом на бактерии. Освен това, силната струя и високите температури могат да повредят гумените уплътнения на съдовете, което да доведе до намаляване на тяхната ефективност.

За да удължите живота на горепосочените кухненските пособия и съдове, е важно да ги миете ръчно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари