Какво е състоянието на военното поделение в Русе?

6
Темата за българската армия е на дневен ред
Темата за българската армия е на дневен ред Видео: Русе Медиа

Трагично е състоянието на оградата на военното поделение край „Ялта“.

Това не е новина, защото състоянието ѝ от години все повече и повече се влошава, предава Русе Медия. От страната на жп линията на места тя се държи просто „на магия“ и е опасна за преминаващите оттам.

В годините са правени ремонти и укрепвания, но само на отделни участъци и оградата е заприличала на своеобразен Франкенщайн – смесица от материали, които в протежение на 300 метра се сменят и редуват. На някои места са изливани специални бетонни опори, които да спрат накланянето й.

Следват тухли, които са доста изронени и са се отворили огромни дупки. В друг участък е поставена проста телена мрежа и после отново следват метални пана с предупредителни трудно четими табели и бодлива тел. Причините за постепенното разрушаване на оградата и окаяното състояние са сравнително ясни. При дъждове там няма дренаж и отводнителна система, при което се образуват огромни локви, които проникват в основата.

Тъй като има сгради, които също оформят част от оградата, прозорците им към земята са бетонирани, за да се ограничи навлизането на вода. От друга страна, може да се забележи, че оградата се накланя не към вътрешността на поделението, а към пътя. Причината за това са огромните дървета, поникнали в близост до оградата. Техните корени с течение на времето подкопават и накланят зида. През миналата година са правени опити част от тополите да бъдат орязани и окастрени, но действията са преустановени.

В момента, когато темата за българската армия отново е на дневен ред, състоянието на оградата на действащо военно поделение е доста показателно. Многократно са отправяни искания към Военното министерство за укрепване на съоръжението и дано това се случи, преди някой да пострада.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    18
    гражданин
    състоянието на поделението е такова, каквото е състоянието на държавата ни, след демократични, европейски и всякакви промени, очевидно е, че нищо добре не се е случило, щом като руините в града ни са ежедневие, за съжаление обаче не се очаква нищо по-добро...,явно е че има апетити към прекрасния парцел в центъра на града ни,може и търлата да монтират там...
  • 1
    17
    До "запознатия"
    Цената на придобиване на близо 19 дка площ с 16 прилежащи сгради е 4 071 950 лева или с 12 120 лв. повече от първоначалната, а заповедта е подписана от министър Красимир Каракачанов.Три са фирмите, придобили имота - „Мегахим“ с 43%, „Роан 90“ с 14%, и карловската „Агрима инвест“ с 43%. Какви са инвестиционните намерения, предстои тепърва да разберем.
  • -3
    16
    Запознат да ни "светне" малко
    https://www.youtube.com/watch?v=t279Blu0BfE
  • -1
    15
    запознат
    До 7 Ro An. Чуде се как може да пишеш абсолютно неверни неща. Да не кажа направо лъжи. 1. теренът на бившата военна болница не е харизан, а е предоставен на държавни институции. Мисла че беше някоде през периода на 2005 година. Старата сграда, в която наистина беше някога военна болница беше предоставена за нуждите на Регионалната здравна инспекция. След доста години на ремонт поради бавното финансиране сега е на финалната права. 2. незавършената новострояща се сграда, която повее от 10 години загрозавяше районе бе предоставена на данъчните и бе изграден местният офис на НАП, със съответните прилежащи паркинги - както служебен, така и за гражданите 3. Ако визираш няколкото сгради които са по Александровска - те са на бившия "Пети полк", в които сега се помещават някакви фирми 4. Никакъв затворен комплекс не може да бъде построен там с бариери и други подобни. 5. Единствената налудничава идея беше на мястото на безплатния обществен паркинг да бъде построена скейт площадка. Активно участвах и агитирах при общественото обсъждане срещу тази идея и за запазване на паркинга. намирах се неуместно да има такава площадка до новопостроения паметник в памет на загиналите български войни. Сега разбирам, че съм сгрешил. Трябвало е да бъде махнат този БЕЗПЛАТЕН паркинг, за да може по-малко селяни да идват в града и да го поселват Единственото новопостроено в района /ама вече близо 10 години ново,/ е магазин от веригата Лидъл. Същия магазин, където продават хранителните добавки на Провиотик, знаеш на кого е тази фирма. А човекът, който отговаря за придобиването на нови имоти за магазини и тяхното построяване по една случайност точно преди месец стана директор на Агенцията за общестени поръчки. Назначен от собственика на Провиотик. ТОВА СА ФАКТИТЕ
  • 8
    14
    Батальонът се строява ..
    Имало едно време в БНА ... КЕЧ - с въоръжение: "3 пушки, а лопати - военна тайна!". Сега, ако ги имаше Строителни войски и не само оградата, ами поделението щеше да изглежда като "Тадж Махал". Тогава този род войска действаха с лопата, кирка, мистрия, маламашка, шпатула и др. строителни инструменти, а набора за УВО-то придобиваше строителни умения и морски загар ...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари