Какво е провокирало детската агресия в Перник?

1
13-годишно момиче нападна своя връстничка
13-годишно момиче нападна своя връстничка Видео: NOVA

13-годишно момиче нападна своя връстничка

Пореден случай на детска агресия беше заснет и разпространен в социалните мрежи от свидетели на боя, които също са деца. В клипа се вижда как 13-годишно момиче дърпа за косата своя връстничка, удря ѝ шамар и я обижда с нецензурни думи, докато събралата се около тях група деца я насърчава да продължава с насилието. Това се е случило в Перник.

Жесток побой над момиче в Перник под съпровод от аплодисменти на деца

NOVA се свърза със семейството на пострадалото момиче. Родителите му казаха, че са изключително разстроени и емоционално претоварени от случилото се с детето. Те обясниха, че двете момичета са били в не особено добри отношения от известно време.

Според тях агресията е била провокирана от факта, че момичето, което е станало жертва на насилието, е блокирало телефона на другото момиче и на част от децата в клипа.

Късно вечерта във вторник дъщеря ми ми показа клипа, качен в социалните мрежи. Бях шокирана от проявата на агресия. Още в полунощ звъннах във Второ РПУ. Вчера осъществих контакт и с началника му, който беше информиран за случая. Той ме увери, че се работи по него и че децата са имали разговори в Детска педагогическа стая. Подготвя се и преписка, която да бъде отнесена в Прокуратурата”, каза Десислава Стоянова - кмет на кметство „Изток" в Перник.

Тя осъди проявата на агресия и посочи, че е уведомила за случилото се и кмета на града. „Децата трябва да притежават други ценности, с които да впечатляват своите връстници. Категорично осъждам агресията, независимо на чия територия е тя”, добави Стоянова.

Община Перник ще бъде безкомпромисна към всякакви подобни прояви. Вчера беше проведено заседание на местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Бяха обсъдени мерките, които могат да бъдат наложени на извършителката. Очакваме доклад от отдел „Закрила на детето” и преписка от Прокуратурата”, заяви зам.-кметът на Перник Стефан Кръстев.

По думите му мерките биха включвали предписване на засилен родителски контрол, обществено порицание, задължение да се извини на пострадалата, както и работа с обществен възпитател, вероятно за период от 12 месеца.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари