Какво е общото между "Барометър" и "ВМРО"

0

ВМРО в „топла връзка“ с „Барометър“

Преди дни „Барометър България“ излезе с прогноза, че в следващия парламент ще влязат пет партии, като сред тях е и ВМРО. При това агенцията дава значителна преднина на „войводите“, за разлика от „Демократична България“ например, за която дори предвижда резултат под бариерата от 4%, разкрива BIG5.

Барометър“ също така отбелязва и постоянно растяща разлика между управляващите ГЕРБ и единствената парламентарна опозиция в лицето на БСП – и то разлика от цели 13%, а не 3-4 на сто, каквито резултати от социологически допитвания представят други агенции.

Защо има такава разлика в резултатите на „Барометър“? И доколко може да се вярва на тях?

В случая, за да намерим отговора, е важно да се отбележи, че собственикът на „Барометър България“ – Николай Николов, е съдружник с общинския съветник от ВМРО в София Карлос Контерера, разкри BIG5. Това е разковничето на зашеметяващите резултати на „войводите“ в представените от „Барометър“ данни.

Прави впечатление, че от името на “Барометър България” в публичното пространство се изявява само Николай Николов. Агенцията има страница във Фейсбук, която е харесана от по-малко от 200 души. Интернет сайт с данни от изследвания обаче няма.

На посочен адрес за интернет сайт се отваря страница, която зарежда изображения с надпис „A project of Bankya Analytica“ – очевидно домейнът не е подновен от агенцията и някой го е купил, за да им се подиграе.

Доказателство, че Николай Николов е съдружник с общинския съветник от ВМРО Карлос Контрера може да видите във факсимилетата . Те лесно дават отговор на въпроса защо значителна част от обществото нарича социологическите агенции платени прислужници на управляващите или пък врачки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари