Какви подаръци получава русенката за празника

0
С какво русенци изненадват нежните си половинки
С какво русенци изненадват нежните си половинки

Цветя, бижута и романтични вечери са най-популярните изненади за 8 март, които русенци подаряват на дамите тази година.

Най-търсени от силния пол са пролетните цветя - зюмбюли, лалета, фрезии, хризантеми и гербери, коментираха продавачки. За тази година те не се канели да увеличават цените, най-много с по лев биха скочили букетите. Цената на хризантемите е около 3,50 лева, а герберите са на символичните 2 лева, пише briagnews.bg.

Червената роза си остава най-обичана за празника, но мъжете подбирали цветовете според техния вкус, а не се водят по символиката, издават още флористките.  Ако кавалерите купят днес рози, те ще се бръкнат по 5 лева за бройката. При избора на букети много мъже влагат силни емоции, някои дори се разтреперват, докато старателно обхващат красиво опакованите цветя, споделят очевидци.

Цветята се използват като допълнение, когато джентълмените избират бижута за основен подарък. В Русе сега са хит гривни и колиета със символа за безкрайност и затова те са най-търсените украшения. Идеята за безкрайността подсказва на дамата за неугасващата любов на половинката й.

По главната улица на Русе се забелязва, че момчетата купуват за своите приятелки предимно сребро, докато възрастните залагат на естествените камъни.  Силният пол не е пестелив за този празник, категорични са бижутерите, които често са и консултанти при избора на подаръка. От мъжкия джоб най-често излизат подаръци от 50 до 200 лв. за Международния ден на жената, разкриха магазинерите.

Изисканото вино винаги е подходящ избор за акцент на романтична вечеря.  Тази година русенските ресторанти обявяват куверти около 30 – 50 лева за 3-степенни менюта. В нощните клубове пък барманите се канят да раздават по едно безплатно питие на всяка посетителка, независимо дали е сама, или с придружител.

Другите най- желани и традиционни  подаръци са козметиката и шоколадовите наслади. От козметичните витрини в града най-често се изчерпват  днес парфюмите, лосионите за тяло, кремовете и продукти за косата.

Предприемчивите мъже пазаруват бързо и лесно от онлайн сайтове, където са примамени от различните отстъпки,  както и от ваучери за множество разкрасителни процедури и експресни поръчки.  Русенките с практични половинки ще бъдат зарадвани с мултикукери, дъски за гладене, пасатори, миксери и дори с награватели за вода, разказаха продавачи.

На всички закъснели с подаръците, банкерите напомнят, че бързо могат да издадат кредитна карта, на която всяка дама би се зарадвала.

Но най-важното за този празник не са скъпите вещи, а вниманието, което се отделя за нежната част от човечеството. Дори едно цвете, което е подарено и избрано с внимание, би било най-прекрасната изненада, когато е за любимата жена, коментират познавачи.

Източник: briagnews.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари