Каква е връзката между мобилните телефони и туморите в мозъка?

1
Ново изследване очертава силна връзка между радиацията на мобилния телефон и туморите
Ново изследване очертава силна връзка между радиацията на мобилния телефон и туморите

Ново изследване на Университета в Бъркли очертава силна връзка между радиацията на мобилния телефон и туморите, особено в мозъка

Изследователите са разгледали изчерпателно статистическите констатации от 46 различни проучвания по целия свят и са установили, че използването на мобилен телефон за повече от 1000 часа - или по около 17 минути на ден - в продължение на десет години, е увеличило риска от тумори с 60 процента .

Изследователите също така посочиха открития, които показват, че използването на мобилни телефони в продължение на 10 или повече години удвоява риска от мозъчни тумори.

Джоел Московиц, директор на Центъра за семейно и обществено здраве към Университета по обществено здраве в Бъркли, проведе изследването в партньорство с Националния център за борба с рака в Южна Корея и Националния университет в Сеул. Техният анализ направи цялостен преглед на статистическите констатации от проучвания от 16 страни, включително САЩ, Швеция, Обединеното кралство, Япония, Корея и Нова Зеландия.

"Използването на мобилни телефони подчертава редица проблеми в областта на общественото здраве и, за съжаление, не му се обръща особено внимание в научната общност“, Джоел Московиц, директор на Центъра за семейно и обществено здраве към Университета по обществено здраве в Бъркли, предава БГНЕС и Стандарт.

Данните от Националния център за здравна статистика на Центъра за контрол и превенция на заболяванията установяват, че 61,8% от възрастните са решили да използват само безжична връзка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Петима Петко не чакат! - казали медицинските сестри и започнали операцията без хирурга.

Харесай Дунавмост във Фейсбук