Каква е тайната съставка в картофките на McDonald’s

0
За съжаление на вегани и вегетарианци обаче, тя е от животински произход
За съжаление на вегани и вегетарианци обаче, тя е от животински произход

Пържените картофки на McDonald’s имат тайна съставка, която ги прави по-ароматни и вкусни. За съжаление на вегани и вегетарианци обаче, тя е от животински произход.

Веригата за бързо хранене добавя "естествен аромат на говеждо месо" на пържените картофи във всичките си обекти по целия свят, пише "Индипендънт".

На уебсайта на компанията е посочено, че специалният вкус на картофките се дължи на "хидролизирана пшеница и хидролизирано мляко като изходни съставки". При процеса на хидролиза, пшеницата и млечните протеини се разграждат с вода и полученият вкус на умами добавя месна нотка към пържените картофи.

Умами е наскоро открито вкусово усещане (освен познатите сладко, солено, кисело и горчиво), предизвикано от свободните глутамати, които най-често се съдържат във ферментирали и отлежали храни и в мононатриевия глутамат, който е открит като хранителна добавка през 1907 г. от Кукунае Икеда.

Компанията за бързо хранене прави заготовки от цели картофи, които са обелени, нарязани, частично изпържени и след това опаковани, за да бъдат изпратени в ресторантите по света. Така те се пържат два пъти - първо във фабриката и после във всеки ресторант.

"След като картофите се нарежат на парчета, те се бланшират, за да се премахне естествената им захар, обяснява Мария Дюпюи от компанията McCain, която доставя картофи на McDonald's в Канада.

След бланширането се добавя декстрозен разтвор, за да се получи жълтия им цвят. Друга съставка се слага, за да се избегне посивяването на картофките в процеса на приготвянето им, пояснява той.

Също така компанията планира до 2025 г. да използва само яйца от свободни кокошки, а в момента пуска рециклируеми прибори в 1400 от ресторантите си.

Други съставки в пържените картофи са натриев пирофосфат за поддържане на цвета, хидрогенирано соево масло и сол.

Как се приготвят картофките в ресторантите на веригата в Канада може да видите във видеото:

Източник: Economic.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари