Какъв ще бъде светът след Борисов и след ГЕРБ?

1
Светът след ГЕРБ се превърна във въпрос, при който вече не е достатъчно да си просто носител на гневния наказателен вот, смята доц. Георги Лозанов
Светът след ГЕРБ се превърна във въпрос, при който вече не е достатъчно да си просто носител на гневния наказателен вот, смята доц. Георги Лозанов Снимка: БГНЕС

"Има силна асиметрия между парламентарните и президентските избори. Парламентът не успява да удържи собствената си власт и я делегира на президента. Това е кризисна ситуация... Затова кампанията е смесена, не 2 в 1, а президентско-парламентарна, като всеки играе и в двете части". 

Мнението изрази пред БНР доц. Георги Лозанов, медиен експерт. 

С коментар по темата се включи и политологът и преподавател в Софийския университет доц. Татяна Буруджиева:  

"Ще се получи хибридна кампания. В повечето случаи фокусът ще се изтегля към мажоритарните фигури за президентския вот". 

"Имаме един и същ дебат, но от различни гледни точки. Партиите водят дебат помежду си, всяка защитава интереса на своите избиратели, а президентите, равно отдалечено от партиите, поставят теми, които водят до консенсуси в обществото", допълни доц. Лозанов в предаването "Неделя 150". 

"Важно е какъв ще бъде светът след Борисов и след ГЕРБ. Светът след ГЕРБ се превърна във въпрос, при който вече не е достатъчно да си просто носител на гневния наказателен вот. Затова започна друго говорене. Затова се появи проф. Анастас Герджиков, който започва да събира обществена подкрепа към себе си. Затова се появи Лозан Панов, който даде друг тон на кампанията"

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари