Как светът отбеляза "Часът на Земята"

0

Под мотото „Загаси светлините, отвори очи за планетата!” за 10-и път бе отбелязан най-големият празник за природата - Часът на Земята.

Милиони хора в над 170 държави и над 7000 града по света загасиха светлините в продължение на един час, за да привлекат вниманието на съграждани, бизнеси, учени и правителства към спешната нужда от действия срещу климатичните промени

Часът на Земята и тази година прекоси България по време на световната си обиколка. От 20:30 до 21:30 часа беше изгасено осветлението на фасадите на емблематични софийски сгради.

През 2017 г. изменението на климата отдавна е факт. Въпросът е как може да се справим с него. Докато Западна Европа повече от десетилетие полага усилия да се откъсне от изкопаемите фосилни горива и енергийната зависимост, то страните от източната част на континента, включително и България, значително изостават.

Началото на каузата Часът на Земята е поставено през 2007 г. в Австралия, като инициативата се трансформира в глобално общество, убедено в устойчивото бъдеще на планетата.

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари