Как синьото вино стана хит това лято

0
В юлската жега навън ухае не само на любов, но и на аромат на нещо свежо, ново, синьо…
В юлската жега навън ухае не само на любов, но и на аромат на нещо свежо, ново, синьо…

Лято е, а странностите витаят навсякъде. Усещате ли? В юлската жега навън ухае не само на любов, но и на аромат на нещо свежо, ново, синьо… Най-новата продукция във винарската индустрия пуснаха група млади хора от Испания – тъмносиньо вино!

Самите младежи, които произвеждат алкохолната напитка не крият, че никога не са имали опит в сомелиерската ниша. Признават, че синият цвят на виното е бил спонтанен избор, с който целели wow ефект!

Марката на виното е „GIK“, а идеята то да бъде създадено е само една – забавление. Синьото вино е произведено от сортове червено и бяло грозде. Неговият нестандартен кобалтов син цвят е от антоциани – добавена в него натурална съставка, съдържаща се в гроздовите люспи.

Продуктът, който е вече пуснат в продажба е таргетиран към младите потребители, които посрещат новите идеи по-лесно и не са с предубеждения за виното, нито с изградени стереотипи. Компанията, която произвежда кобалтовия еликсир съветва бъдещите си клиенти да забравят всичко, което знаят за виното, когато има… синьо вино!

То съдържа 11,5 на сто алкохол и се сервира охладено като по-леките стандартни вина. Храните, които подхождат най-много на синьото вино са пушена сьомга, начос, спагети „Карбонара“ и суши. Наздраве!

Източник: ДЕЛО
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари