Как ще става записването за ваксинация срещу COVID-19 при личните лекари?

0
Ние няма да търсим пациентите, а те нас, заяви пловдивско джипи
Ние няма да търсим пациентите, а те нас, заяви пловдивско джипи Видео: БНТ

Всички, които искат да бъдат ваксинирани срещу COVID-19, но не попадат в групите с приоритет, могат да заявят желанието си пред личните си лекари.

В Пловдив записването за доброволното ваксиниране вече започна. Пловдивчани, които желаят да се ваксинират, обаче трябва да побързат, тъй като имат малко повече от две седмици да се запишат, а личните лекари трябва да предоставят списъците до 15 февруари, предаде БНТ.

Д-р Костадин Сотиров, председател на Сдружението на общопрактикуващите лекари в Пловдивска област, разкри как става записването при личните лекари:

"За първата седмица имаме записани около 15 души - добър темп. Има желаещи, предполагам, че след като хората видят близките си имунизирани и те ще се запишат. Записването става активно от страната на пациентите. Ние няма да търсим пациентите, а те нас. Призовавам хората активно да търсят своите лични лекари", каза той.

Записването може да стане чрез всяко средство за комуникация - мейл, Вайбър, Месинджър, чрез лист с данните ни, предадени на личните лекари. Може и по телефона, но има опасност лекарите да забравят данните. Хубаво е да има писмен документ, разкри д-р Костадин Сотиров.

"Пациентите трябва да са отговорни - когато лекарят им каже, че трябва да дойдат в определен ден за имунизация, да дойдат, за да не се изхвърлят скъпите ваксини", призова личният лекар.

"Препоръчително е хората да идват с готови документи - декларация за информирано съгласие. Подробна информация за ваксините има на сайта на здравното министерство", допълни още той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари