Как се стигна до инцидента в Банско?

2
Дърво падна и се вряза в автомобил
Дърво падна и се вряза в автомобил Видео: NOVA

Дърво падна и се вряза в автомобил

Инцидент беляза старта на зимния сезон в Банско този уикенд. Дърво падна и се вряза в автомобил по пътя за Бъндеришка поляна. Шофьорът и жена, пътувала в колата, пострадаха, а инцидентът по чудо се размина без жертви.

След обилния снеговалеж пътят от Банско към ски зоната остана затворен за часове. Как се стигна до опасния инцидент и какви мерки предприемат от Национален парк „Пирин“, за да се избегнат следващи животозастрашаващи ситуации в разгара на туристическия сезон?

По думите на Росен Баненски, директор на Национален парк „Пирин”, в петък и събота след обилния снеговалеж и ниските температури се е получило явлението, при което дъждът се задържа върху клоните на дърветата и вследствие на тежестта малките дървета, които не могат да я издържат, започват да падат. Той посочи, че късмет е това, което е спасило мъжа и жената в колата.

Това са неща, които се случват в планината. Естествен процес при такова явление, познато като снеговал и снеголом при тежък сняг, дърветата се чупят и падат”, посочи Баненски, цитиран от NOVA. Според него, макар дърветата да са устойчиви на такива процеси, още е рано и земята не е замръзнала, което подпомага инциденти като този.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Бай Иван
    А за санитарна сеч и подготовка за зимата дали са чували? За да имаш какво да ядеш на зима трябва да се трудиш усърдно през лятото. В договорите с фирмите, които поддържат пътищата по време на зимните месеци "случайно" са пропуснати клаузи за превантивни действия за осугуряване на безопасността. Затова внашата мила родна страна му викаме на всеки дъждец и снежец БЕДСТВИЕ.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари