Как се стигна до инцидента с корабчето "Русчук"?

7
Пасажери и пътници се събраха днес на кея
Пасажери и пътници се събраха днес на кея Видео: Русе Медиа

Пасажери и пътници се събраха днес на кея

Инцидентът с единственото атракционно корабче по река Дунав „Русчук“, който стана на 2 юни, събра днес на кея двете страни – пасажери и собственик, предава Русе Медиа. Русенци, които са били на корабчето с децата си, изпратиха сигнал до институциите с искане да се изяснят причините за сблъсъка на „Русчук“ с кораба „София“.

Майките разказаха какво са преживели при инцидента, до който се е стигнало след технически проблем. Според тях децата им са се уплашили сериозно, въпреки че няма пострадали. Те поискаха да знаят защо не са им били раздадени спасителни жилетки, дали екипажът е реагирал правилно и дали корабът отговаря на всички технически изисквания. Те очакват да получат официално становище от институциите.

Отговор на въпросите дадоха капитанът на кораба и собственикът „Дунавски драгажен флот“ в лицето на управителя Валери Иванов. Те обясниха, че става дума за проблем в рулевото устройство, а цялата ситуация се е разиграла за 15-20 секунди. Капитанът е преценил с какъв ход да заходи, за да не се случи инцидент, но все пак са опрели в кораба „София“. Децата и пътниците са били евакуирани, без да има опасност за тях, а реакцията на екипажа е била адекватна. Колкото до спасителните жилетки, те са били под седалките, но пасажерите не са се ориентирали. Корабът е минал всички необходими технически прегледи.

Стана ясно обаче, че инструктирането на пасажерите, които плават с корабчето, не се случва по подобие на това в самолетите. От ръководството на „Русчук“ се ангажираха да коригират този недостатък.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    7
    джони
    Да не ти го тури русия татко.
  • 0
    6
    доктора
    и трите мога да ги ударя за CV-то :)
  • 0
    5
    Искам Русата
    Да го слагам на русата майка
  • 0
    4
    Бойко Иванов
    По-добре да го спират това корабче, че да може някой на който му се работи да поеме инициативата. Возил съм се на него и освен къде са бирите и тоалетната нищо друго не беше дадено като инструктаж...
  • -2
    3
    Домакин-а
    На вторият етаж има един кабинет в който офис стола е от плътна стомана "фи" 40 (мм). Габаритите на седалката са около 1400 мм на 1600 мм. Нямам понятие какъф гъс трябва да имаш, че да си поръча някой такъф зтол.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари