Как се правят операции в България

3
Пациентката става жертва на родното здравеопазване, докато е под упойка
Пациентката става жертва на родното здравеопазване, докато е под упойка

Възмутителен случай за направена операция без знанието на пациент в софийска болница.

Адвокат Николов е споделил публично как негов пациент става жертва на родното здравеопазване, докато е под упойка. След излизане от упойка жената се събужда и с изненада установява, че се намира в Реанимация, оперирана с 11 сантиметров зашит разрез.

Както ще чуете във видеото, лекарката говори за едно малко "разрезче", което било по-добре за пациентката.  

Ето и самият случай на г-н Николов, който е споделил в социалната мрежа:

На 06.03.2017 г. клиентът ми В. Д. е приета в софийска болница за лапароскопска безкръвна операция на миоми, за което е дала своето писмено съгласие след преглед при лекар.

Вместо това без нейното съгласие докато е под упойка в болницата е извършена друга операция, с отваряне, лапаротомия. В резултат на извършената операция един месец доверителката ми прекарва на легло вкъщи без да може да се обслужва сама и изпитва силни болки. Болките продължават и към настоящия момент, тя не е напълно възстановена физически и психически.

След упойка в болницата тя се събужда и с изненада установява, че е в Реанимация, оперирана с 11 сантиметров зашит разрез и вместо да бъде изписана на 07.03. в добро състояние и да отиде на 09.03. на работа, както е планувала, тя остава на домашно лечение за продължителен период от време. В резултат на това обикновеното раждане за нея става невъзможно, освен с Цезарово сечение.

И тъй като трябва да е благодарна за по-сложната и скъпа операция направена без нейно съгласие В. Д. трябва да си доплати и за избор на екип, какъвто не е избиран, защото "навсякъде било така".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари