Как се пече на вентилатор?

2
Фурните, които са с вентилатор, невинаги са толкова добри, ако ще готвите деликатни ястия, защото има опасност бързо да изгорят.
Фурните, които са с вентилатор, невинаги са толкова добри, ако ще готвите деликатни ястия, защото има опасност бързо да изгорят.

Почти всички съвременни фурни са с вентилатор. Какви са особеностите на тези уреди и как се пече с вентилатор?

Трябва да знаете, че освен градусите, които сте задали за печене на вашата фурна, вентилаторът добавя още 20 градуса към тях. Ако ще използвате вентилатор, за да печете нещо, трябва да включите фурната на 180 градуса, съветва Gotvach.bg.

- За разлика от фурните, които са без вентилатор, тези, които разполагат с такъв, не е необходимо да бъдат загрявани предварително, защото при някои фурни има опасност да прегреят. Когато печете месо, блатове за торта, сладкиши, хляб и сладки или солени кифлички - не е необходимо предварително да загрявате фурната.

- При печенето с вентилатор по-бързо имате тъмен загар на приготвеното ястие, като например домашни хлябове или печено телешко.

- Фурните, които са с вентилатор, невинаги са толкова добри, ако ще готвите деликатни ястия, защото има опасност бързо да изгорят. Ако ще печете бисквити, в зависимост от това какъв ефект искате да получите, трябва сами да решите дали вентилаторът ще ви свърши работа.

- Топлият въздух, който се движи във фурната благодарение на вентилатора, дава гаранция, че навсякъде се разпределя равномерна температура.

- Може при печенето с вентилатор да си служите и с термометър, който е специално за фурни, и показва прецизно температурата. Така ще контролирате още по-добре процеса.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Викаха му "пешкира". Защото се оправяше с всякакви загорели мърсотии.

Харесай Дунавмост във Фейсбук