Как санирането изяде парите за пенсии

3
Защо после хората мразели политиците и демокрацията?!
Защо после хората мразели политиците и демокрацията?!

Днес нещата си дойдоха на място. Бях се притеснил нещо за Б.Б., след като обяви, че е готов да подкрепи кабинет на Патриотите с друг премиер и без министри на ГЕРБ в него.

Някаква доза алтуризъм и благородство заподозрях в него. Не за дълго. Крилото на "професионалните" министри и партийци бързо иззе инициативата. Първия изстрел даде Влади Горанов в един сутрешен блок, а после Цв.Цв. и Менда с мощна канонада потопиха неслучилия се кораб на стабилното управление в България. Защо ли? Ами най-логичното обяснение е, че не трябва друг да "разпределя порциите на властта". Защо да крепят чужд кабинет две години? Я, както каза Горанов, да посъветват Плевнелиев да не прави служебен кабинет и да си разпределят баницата постарому до 20.01.17. После два месеца творчески отпуск за избори и пак са министри и важни управленски фактори. Малко неудобство сравнено с две години власт на патриотите, на която не могат да влияят, около която само ще обикалят и ще се облизват като котараци. Цената - половин година управленски хаос, заплаха от емигрантско нашествие и турско, външно вмешателство не ги бърка - ще я плати друг - народа.

Впрочем върхът на цинизмът е, че в деня, в който отказаха да увеличат пенсиите на 1,7 млн. пенсионери средно с 23% и да направят минимална пенсия 200 лв. срещу 800 млн.лв. ГЕРБ гласуваха още 1 млрд. за саниране на 2000 блока. Тоя милиард за хората в големите градове /най-вече София, която вече стигна средните стойности по доходи в Европа/ ще ги плаща всеки, вкл. бедните пенсионери от селата, които вземат по 156 лв. на месец и дават по 100 от тях за лекарства, принудени да ходят на десетки километри, защото при тях няма нито аптека, нито лекарско обслужване.

Защо после хората мразели политиците и демокрацията?!

Искрен Веселинов

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари