Как съдбата ни дава знак чрез сънища

0
На сънищата обикновено се гледа като на велики знамения
На сънищата обикновено се гледа като на велики знамения

На сънищата обикновено се гледа като на велики знамения, но истината е, че твърде рядко получаваме някакви ценни послания, докато спим.

В повечето случаи, ако изобщо сънуваме, сънищата са начин мозъкът ни да обработи информацията от деня, да я „складира” в подсъзнанието и да се освободи от насъбралата се емоция, свързана с нея.

При всички случаи, сънищата са начин подсъзнанието да „разговаря” с нас, но това не значи, че винаги има нещо важно да ни каже.

Езикът на подсъзнанието е картинен и емоционален, а не описателен и логичен, ето защо се затрудняваме да разтълкуваме сънищата и да ги „преведем” с думи. Въпреки това, има няколко вида сънища, които всички сме сънували и, които лесно могат да се „декодират”:

Сънуваш, че летиш.

Това е стремежът на духа към свободата. Подсъзнанието ти изпраща послание, че сам си поставяш ограниченията.

Сънуваш, че падаш.

Това е страхът от загубата на контрол.

Подсъзнанието се опитва да ти каже, че стискаш прекалено здраво „юздите на живота”, че трябва да отпуснеш малко хватката, да оставиш нещата сами да се случват понякога.

Не знаеш какво ще ти донесат. Може, пък, изненадата да е приятна…

Сънуваш, че не можеш да избягаш от преследвачите си.

Чудовища или лоши хора те гонят насън, наистина трябва да си „плюеш на петите”, но краката ти затъват в нещо като желе и придвижването става все по-трудно. Лошите хора и чудовищата са твоите страхове. Подсъзнанието се опитва да ти каже, че да избягаш от тях е невъзможно.

Предизвиква те, чрез този сън, да спреш и да се обърнеш, за да ги посрещнеш лице в лице. Това е единственият начин да се освободиш от тях.

Сънуваш, че отново си на изпит, в училище или в университета.

Задачите са трудни, не можеш да ги решиш. Сигурен знак, че си пропуснал да извлечеш поуката от някакво важно събитие в миналото.

И се налага да „повтаряш класа”.

Сънуваш починали близки.

Емоционално си обвързан с тях и раздялата е оставила своя болезнен отпечатък.

Има два начина да се разтълкува този сън.

Или те наистина идват, за да те уверят, че са добре и, че животът продължава, или подсъзнанието обработва мъчителните състояния на духа, за да те освободи от болката.

При всички случаи „поуката” е ясна – трябва да освободим и себе си, и тях от привързаността, за да може всеки да продължи по своя Път.

Източник: ДРУГИТЕ НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари