Как можем да получим сертификат за ваксинация срещу COVID-19

0
Здравното министерство излезе с уточнения
Здравното министерство излезе с уточнения Видео: NOVA

Здравното министерство излезе с уточнения

Министерството на здравеопазването посочи кой може да получи сертификат за извършена имунизация срещу коронавирус. От ведомството уточняват, че това е възможно само за хора, които са получили своята втора доза от ваксината, предава NOVA.

Всеки, който има издаден КЕП (квалифициран електронен подпис) на свое име, може да получи достъп до пациентското си досие , от меню „АЗ И МОЕТО СЕМЕЙСТВО“, подменю „МОЕТО ПАЦИЕНТСКО ДОСИЕ“. След успешен вход сертификатът се разпечатва от раздел „ИМУНИЗАЦИИ“.

Гражданите без електронен подпис могат да поискат своя сертификат от избрания от тях личен лекар или от ваксинационния пункт, в който е поставена ваксината.

От здравното министерство посочват, че сертификатът за ваксинация няма подпис и печат, тъй като се генерира автоматично, за да бъдат избегнати всякакви злоупотреби.

Българският сертификат за поставена ваксина срещу COVID-19 отговаря на изискванията на държавите членки на Европейския съюз, като е надграден с QR код, позволяващ достъп от всяка точка на света.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Как да вбесите мъжа си?
Изчакайте го да изпревари с мъка 16 ТИР-а и тихо кажете, че ви се пишка!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари