Как едно задължение от 15 лева е набъбнало до 325 лева?

0
Клиент на Макс Телеком е задлъжнял, защото не е пуснал молба за отказ от техните услуги
Клиент на Макс Телеком е задлъжнял, защото не е пуснал молба за отказ от техните услуги

Пловдивският бизнесмен Огнян Кръстев се оказа сред жертвите на колекторите.

„Преди година Макс Телеком са ми надписали една фактура за 15 лева, която незнайно как вече е набъбнала до 325 лева. И в момента ми изпращат изпълнителен лист, с който от колекторската фирма „Макс Колект”, която очевидно е свързана с телекомуникационната компания, настояват да платя” коментира Кръстев, предаде TrafficNews.bg.

Бизнесменът е организатор на традиционния турнир "Стронгмен" , който се провежда в Пловдив през последните две години. 

Кръстев бил абонат на Макс Телеком в продължение на година, като ползвал мобилен интернет. През юли миналата година договорът му изтекъл. „Отидох в офис на компанията, платих си последната фактура, върнах бисквитката и заявих, че няма да ползвам повече техните услуги. Година по-късно майка ми получава изпълнителен лист , в който пише че дължа 325 лева. Беше супер стресирана” разказва Кръстев.

Той потърсил отговор от фирмата, на която е бил абонат и от там го уведомили , че има пусната фактура от 15 лева, начислена през август, която той не е платил и дългът му е бил продаден на „Макс Колект”.

Фактурата ми е начислена след като аз вече съм прекратил отношенията си с фирмата, върнал съм устройството, а освен това никой не ме е предупредил, че дължа някаква сума. В последствие нямам известие и за заведеното дело. Това за мен си е чиста проба изнудване” , коментира Кръстев.

Репортер на TrafficNews.bg се свърза за коментар с представител на „Макс Колект”. Валентина Александрова обясни, че причината да бъде издадена фактура след приключване на срока на договора е , че Кръстев не си е пуснал молба за отказ от услугата. Липсата на такава молба според вътрешните правила на компанията означавало, че договорът автоматично се продължава. В документите липсвал и приемо-предавателен протокол, който да удостоверява, че клиентът е върнал „бисквитката”.

„На 13 юли 2016 година е направена цесия на дълга, а на 19 август е изпратено съобщение за доброволно погасяване на задължението. То обаче е върнато като непотърсено” обясни Александрова.

„Не мога да повярвам, че в 21 век някой може да си служи с подобни методи. По този начин „горят” сума хора. Аз лично ще обжалвам решението. Но няма да се задоволя с това. Ще сезирам Комисията за защита на потребителите и Омбудсмана на България” бе категоричен Кръстев.  

Източник: Traffic News
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари