Как една целувка провали мач Джошуа - Пулев на 1 юни

0
Калифорнийската атлетическа комисия “замрази” лиценза на българина, след като Пулев си позволи да целуне американската репортерка Джени Суши
Калифорнийската атлетическа комисия “замрази” лиценза на българина, след като Пулев си позволи да целуне американската репортерка Джени Суши

“Целувкагейт” е осуетила възможността за мач между Кубрат Пулев и световния шампион в тежка категория Антъни Джошуа на 1 юни.

Това обяви специализираният сайт Boxing News 24, който се позова на думи на мениджъра на Кобрата - Боб Аръм, пише Sportal.bg.

Както е известно, Калифорнийската атлетическа комисия “замрази” лиценза на българина, след като Пулев си позволи да целуне американската репортерка Джени Суши след победата над Богдан Дину. В резултат на това тя го обвини в сексуално посегателство и нае известната адвокатка и защитничка на правата на жените Глория Олред да я представлява на изслушването на двете страни на 14 май.

Първоначално Антъни Джошуа трябваше да се бие на 1 юни с Джарел Милър. Мачът им в “Медисън Скуеър Гардън” обаче пропадна, след като американскит боксьор бе уличен в употреба на допинг. Така британецът бе принуден да си потърси друг съперник за тази дата. При това срещу същия хонорар за съперника му - 10 млн. долара. И тъй като Кубрат Пулев е задължителен претендент за титлата във версия ITF, той бил първи избор на световния шампион.

От лагера се свързали с промоутъра на българина Боб Аръм, но той им обяснил, че няма как да има мач на тази дата именно заради временно отнетия лиценз на Кобрата. Според изданието, имало и друга причина Аръм да пази Пулев от мач с Джошуа. Той искал да направи мач между българина и Тайсън Фюри, като ще се чака официалния край на сагата с журналистката. И двамата имат договор с Top Rank, агенцията на Аръм, а според него две битки в рамките на няколко месеца с двама от тримата най-велики в тежка категория в момента може да изтощят Кобрата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари