Как действа детокса?

0
Вредните вещества, задържащи се в тялото, могат да забавят метаболизма
Вредните вещества, задържащи се в тялото, могат да забавят метаболизма

1.Повишени нива на енергия

Вялостта, липсата на енергия и умората са симптоми на неспособността на организма да обработва, усвоява и използва хранителните вещества от храната. Когато в организма се натрупат токсини, клетъчната енергия може да намалее, пише Труд

Добрата програма за детокс, включваща правилно хранене и полезни вещества, може да помогне за стартиране на ефективно храносмилане, и да повиши производството на енергия на клетъчно ниво. Този период на прочистване помага за възстановяване на жизнеността и енергията, което означава, че след детокса ще се чувствате по-леки и жизнени.

2.Отслабване

Колкото и диети да спазвате, ако тялото задържа токсини, ефективното отслабване ще бъде много трудно постижимо. Вредните вещества, задържащи се в тялото, могат да забавят метаболизма, което да доведе до трудно отслабване.

Детоксът ще помогне за възстановяването на функциите на червата, както и за тяхната ефективност. След като правилната метаболитна функция отново е на лице, способността на организма да усвоява и използва хранителните вещества ще се възстанови, което ще доведе до сваляне на излишни килограми. Освен това, по време на детокс се избягват вредни, пържени и тестени изделия, което от своя страна води до сваляне на килограми.

3.Балансирани емоции и по-добро настроение

Тъй като наличието на токсини в тялото влияе на мозъка, то се отразява и на начина по който преживяваме събитията, както и на свързаните с тях емоции и чувства. След детокс, натрупаните токсини ще бъдат изхвърлени, което ще помогне да се почувствате в по-добро емоционално и умствено състояние. Това от своя страна ще доведе и до по-добър сън.

4.Здрава и чиста кожа

Кожата е една от основните части на нашето тяло, която ще се повлияе много положително от детокса. Всяко токсично натрупване в организма се отразява директно върху кожата, като се изразява в проблемна, бледа, склонна към обриви и акне кожа. След като се подложите на детокс, здравето на кожата ви значително ще се подобри и тя ще бъде много по-чиста от преди.

5.Ползи срещу стареене

Постоянният поток от токсини, с който се сблъсква тялото, е един от факторите, допринасящи за процеса на стареене. Като намалите количеството на уврежданията, които свободните радикали нанасят на организма, ще видите не само краткосрочни ползи, но и дългосрочни такива, изразяващи се в здравословно и бавно остаряване.

Когато завършите програмата си за детоксикация, е много важно да не се връщате веднага към начина на живот, който е причинил токсичността. Придържането към подобрена диета и ежедневната активност са чудесни начини да се уверите, че се чувствате добре във всеки един момент от живота си.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари