Как да зазимим розите, за да са живи напролет

0
Поливайте редовно розите си през зимата
Поливайте редовно розите си през зимата Снимка: pasja1000 / Pixabay

Поливайте редовно розите си през зимата

С настъпването на застудяването и скъсяването на дните е време да се замислите как да зазимите розите си. Розите са малко по-деликатни от другите растения, така че се нуждаят от малко повече грижи, за да преживеят зимните месеци, научаваме от Actualno.com. Но с малко планиране можете да поддържате розите си здрави и цъфтящи през цялата година.

Ето какво трябва да направите:

1. Започнете с подрязване на розовите храсти. Отрежете ги с около една трета до една втора от височината им. Това ще им помогне да издържат на силни ветрове и обилни снеговалежи. Не забравяйте да отстраните всички мъртви или повредени клони, докато подрязвате.

2. Разстелете слой мулч около основата на всеки храст. Това ще изолира корените и ще ги предпази от студа.

3. Ако живеете в район, където земята замръзва, ще трябва да изградите насип около всеки храст. Покрийте насипа със слама или вечнозелени клони за допълнителна изолация.

4. Поливайте редовно розите си през зимата. Следете прогнозата за времето и ги поливайте по-често, ако очаквате топло време. Уверете се, че почвата е равномерно влажна, но не и преовлажнена. Използвайте тор за рози според указанията на опаковката на всеки няколко седмици, за да ги подсилите.

5. Редовно проверявайте розите си за признаци на вредители или болести и ги третирайте по подходящ начин. пчелите, паяжините и брашнестата мана са често срещани проблеми през зимата. Избършете акарите с влажна кърпа или ги напръскайте с вода от маркуча; унищожете паяжинообразуващите акари с инсектицид; и третирайте брашнестата мана с фунгицид съгласно указанията на опаковката.

6. Изрязвайте мъртвите или болни пръчки рано напролет, преди да започне новият растеж. Съкратете здравите леторасти с около една трета от дължината им, за да стимулирате храстовидността.

Следвайте тези стъпки и вашите рози ще презимуват добре!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари