Как да се справим, когато нищо не върви!

0
Пет начина да вдигнем глава, когато сме отчаяни
Пет начина да вдигнем глава, когато сме отчаяни

Може и да полагаме сериозни усилия всичко да върви като по вода, но по всичко личи, че животът малко нещо си пада да е скоростно влакче. Ту сме горе, ту сме долу. Хубавото е, че непрекъснато се развиваме, анализираме и общуваме със себе си и бързичко се научаваме как да се измъкнем от блатото на отчаянието.

Ако сте в период от живота си, когато ви се струва, че животът се опитва яко да ви прецака, горе главата! Да, знам, че е по-лесно да се каже, отколкото да се направи, но всичко сме ги имали тези моменти и в крайна сметка всички знаем, че решение има, пише Beu.bg.

Бъдете реалисти

Когато сте разтърсени, някак е лесно да направиш от мухата слон. Но останете на земята! Всичко в живота зависи от възприятието ни, а възприятието е реалност. Не влошавайте ситуацията си, като превръщате случващото се в далеч по-драматично. Контролирайте възприятието си, запазете баланса и продължете напред – ще се изненадате след време как изобщо сте могли да си мислите, че малкото чихуахуа тежи колкото санбернар.

Бъдете позитивни

Да, отстрани наистина е по-лесно. Но, отново, животът ни зависи от начина, по който възприемаме нещата. Възприятието ни е реалността. Отношението ви към нещата е нещо, върху което само и единствено вие имате пълен контрол. Вие избирате какво ви влияе, какво не. Ключът към това да си стъпите на краката е да останете позитивно настроение и уверени, че утре е ред на хубавото.

Пазете се от негативното

Но не просто останете позитивни. А не позволявайте на нещата и хората да ви сломят. Стойте настрана от всичко, което ви кара да се чувствате още по-зле. Много е лесно в такъв момент да попаднете в капана на негативното, което ще ви накара да се чувствате наистина разбити. "Заключете" себе си и усетите ли, че нещо ви отнася в мрачните дълбини, махнете се от него.

Запазете надеждата

Както казахме, начинът да изплувате е да бъдете сигурни, че рано или късно всичко ще се оправи. Повтаряйте си това. Повтаряйте си как след всяко зло идва добро, че животът е кръговрат, че винаги е най-тъмно преди изгрева. И вярвайте, че това е така. Трябва да вярвате, че вселената не се е обърнала срещу вас и без значение колко е лошо положението, то ще се оправи.

Имайте кураж

Не се плашете от живота. Всички ние изживяваме своите приливи и отливи. Но животът ни нямаше да бъде това, което е, щяхме просто да съществуваме, ако всички, изплашени от един отлив, се скривахме надълбоко в защитените си дупки. Имайте куража да опитате отново. Бебето се учи да ходи, като става след всяко падане. Минутата, в която спрете да се движите напред, спирате да живеете. Затова продължавайте.

Източник: Beu.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари