Как да разходите вашето бебе в дъждовно време?

0
Не позволявайте на времето да развали плановете ви!
Не позволявайте на времето да развали плановете ви!

Иска ви се да се разходите навън с бебето въпреки неблагоприятното дъждовно време?

Какво може да направите в такъв случай? Не позволявайте на времето да развали плановете ви, информира порталът „mamatatkoiaz.bg”.

Една разходка в дъжда със сигурност няма да навреди на бебето ви. Напротив - може дори да го зарадва, защото ще му донесе нови гледки, звуци, усещания и здравословна доза чист въздух.

Ключът към това да се насладите на една такава разходка с бебето си, е да се подготвите добре. Първо проверете прогнозата за времето, за да се уверите, че е безопасно да излизате на открито. Ако има гръмотевици, светкавици, силни ветрове - по-добре останете вкъщи. Изберете дрехи, които са топли и водоустойчиви.

Ето някои неща, които можете да направите преди да излезете с вашето бебче:

Облечете бебето в топли дрехи

Бебето може по-лесно да се простуди във влажното време, така че покрийте кожата му с дълги панталони, чорапи и дрехи с дълги ръкави. Памучните дрехи са добър избор, особено, ако са покрити с нещо водоустойчиво. За неизбежният процеп, който се получава между чорапите и панталона, може да предвидите бебешки гети, да обуете дълги чорапки или направо чорапогащник, в зависимост от това колко е студено навън. Носете със себе си допълнителен набор от дрехи, в случай, че бебето се намокри или има непредвидени метеорологични промени.

Останете сухи

Повечето колички разполагат с дъждобрани, които са много полезни за лошото време – просто го наложете на горната част на количката, за да запазите бебето сухо.

Можете да закупите такъв, който е предназначен за вашия тип количка или универсален. Някои майки предпочитат да носят бебето си в слинг, кенгуру, или раничка, така че ръцете им да са свободни за чадър. Просто се уверете, че чадъра е достатъчно голям, за да покрие добре и двама ви.

Искате ли да ходите с две свободни ръце? Покрийте себе си и бебето с непромокаемо яке с качулка и носете бебето вътре в палтото си, за допълнителна защита.

Направете разходката незабравима

Нека забавлението да започне! Говорете на вашето бебе за това, което виждате. Оставете времето да стимулира сетивата му. Заслушайте се в капките, разгледайте листата и цветните венчелистчета отблизо и вижте как водата капе на разстояние от тях. Погледнете към облаците за момент, това ще позволи на бебето да усети водата и вятъра.

Ако детето ви може да ходи и двамата сте обути с ботуши за дъжд, позволете на детето си да проучва само, да скача в локвите или да лови капки дъжд с езика си. След като разходката приключи, приберете се вкъщи, вземете си горещ душ и се унесете в сън под успокояващите звуци на падащия дъжд.

Преценете кога да излезете навън

Ако чувате тътена на гръмотевици - влезте вътре. Препоръчително е да бъдете на закрито в продължение на 30 мин след последната гръмотевица. Ако не можете да отидете в безопасна сграда, избягвайте високи места, вода, високи дървета, метални предмети като огради или пейки. И каквото и да става не тичайте. Стъпвайте внимателно и след като се приберете свалете всички мокри дрехи веднага, и облечете бебето си в нещо сухо.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари